Preminuo producent Kevin Turen: Poznat po serijama 'Euphoria' i 'The Idol'

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo producent Kevin Turen: Poznat po serijama 'Euphoria' i 'The Idol'
Foto: X / Kevin Turen

Hollywoodski producent Kevin Turen, poznat po radu na HBO-ovim serijama Euphoria i The Idol, neočekivano je preminuo u dobi od 44 godine. Smrt je potvrdio njegov otac Edward Turen u nedjelju, no uzrok smrti još nije otkriven.

U izjavi za Deadline, Edward Turen je rekao: "Kevin je bio izuzetno poseban, ovaj svijet će osjetiti gubitak bez njega. Bio je nevjerojatno poseban, čineći svijet slabijim svojim odlaskom." Kevin je iza sebe ostavio suprugu Evelinu i njihovu djecu.

Jay Penske, izvršni direktor PMC-a i blizak prijatelj Turena, također je izrazio sućut: "Unatoč brojnim uspjesima u Hollywoodu, Kevinova prava strast bila je njegova porodica i prijatelji. Ponosan je na svoju djecu i s suprugom Evelinom čvrsto je vodio brigu da odrastaju s jakim vrijednostima kako bi napravili pozitivan utjecaj u svijetu."

Legendarni rukometni golman doživio srčani udar, ljekari mu brzom reakcijom spasili život

Legendarni rukometni golman doživio srčani udar, ljekari mu brzom reakcijom spasili život

Rođen na Manhattanu, Kevin Turen je studirao film na Univerzitetu Columbia prije nego što je započeo svoju karijeru. Debitirao je kao producent u nezavisnom filmu Wassup Rockers (2005) redatelja Larryja Clarka. Nastavio je producirati brojne filmove, uključujući Operation Endgame, Arbitrage, All Is Lost, Assassination Nation, Malcolm & Marie te nedavni The Unbearable Weight of Massive Talent s Nicolasom Cageom i Pedrom Pascalom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije