Mladoj Netflixovoj zvijezdi dijagnosticiran rak mozga: "Nadam se..."

0
Radiosarajevo.ba
Mladoj Netflixovoj zvijezdi dijagnosticiran rak mozga: "Nadam se..."
Foto: Instagram / Barton Cowperthwaite

Barton Cowperthwaite (31) iz Tiny Pretty Things otkrio je na društvenim mrežama da mu je dijagnosticiran rak mozga.

Cowperthwaite igra jednog od glavnih plesača baleta, Orena Lennoxa, u Netflix drami koja je prvi put emitirana 2020. 

Glumac je objavio sliku sebe u bolnici, pokazujući znak mira prstima.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Opis glasi: "Dakle.... Jučer mi je dijagnosticiran barem drugi stepen glioma. To je prilično velik tumor na mozgu. Stanice tumora potječu iz mozga, pa se nije proširio iz raka s bilo kojeg drugog dijela tijela.

Jedini tretman za nešto poput ovoga je operacija mozga. Liječnici su do sada bili uvjereni da će moći ukloniti veći dio tumora i da ću nakon uspješne operacije, uz malo rehabilitacije, ponovno funkcionirati kao moje (nevjerojatno, talentirano, sjajno, smiješno) ja. S druge strane, čini se da će skeniranja i pregledi biti dio mog života dokle god traje.

"Planiram ići na operaciju sredinom ili krajem sljedeće sedmice. Dat ću sve od sebe da budem otvoren o putovanju ovdje. Planiram se potpuno oporaviti i biti bolji nego prije! Slobodno se javite i dat ću sve od sebe da ostanem povezan sa što više ljudi. Sva moja ljubav.", rekao je glumac.

Obožavatelji, prijatelji i pratitelji Cowperthwaitea pridružili su se na njegovim društvenim mrežama kako bi mu poslali svoje želje za brz oporavak i podršku.

Jedan korisnik Instagrama rekao je: "Bart, šaljem ti molitve i ljubav, prijatelju".

Drugi komentar je glasio: "Ti si moj heroj!!! Ovdje smo svi za tebe."

U ažuriranju objavljenom kasnije tog dana, Cowperthwaite je snimio video u kojem se zahvaljuje iz "dubine svog srca" na "preplavljujućoj podršci" koju je primio.

Otkrio je da je imao "nekoliko napada" tokom posljednjih nekoliko sedmica, što je rezultiralo posjetom hitnoj i prolaskom velikog broja pretraga, što je dovelo do otkrića tumora.

Cowperthwaite je nastavio: "Srećom, to nije od neposredne brige, uspjeli su da me otpuste i pošalju kući. Skupljamo ekipui pravimo strategiju, sastajemo se s nekima od najboljih u ponedjeljak . I moći ću da odlučim gdje želim obaviti operaciju sljedeće sedmice."

U najnovijem ažuriranju, u trenutku pisanja, Cowperthwaite je otkrio da je on i njegova porodica pokrenuli GoFundMe kako bi pomogli u plaćanju bilo kakvih medicinskih troškova i "držali krov" nad glavom svoje porodice dok su "daleko od kuće" podržavajući ga kroz liječenje.

Glumac je zaključio: "Ako imate ikakvu motivaciju da pomognete ili doprinesete, to je ogromno i beskrajno cijenjeno od moje obitelji i od mene."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije