Novo vjenčanje Jeffa Bezosa: Sa zaručnicom glumi superheroja

2
Radiosarajevo.ba
Novo vjenčanje Jeffa Bezosa: Sa zaručnicom glumi superheroja
Foto: EPA - EFE / Jeff Bezos

Njegovo ime je sinonim za bogatstvo i poslovni uspjeh, a trenutno se američki milijarder s imovinom čija se vrijednost procjenjuje na 125,6 milijardi dolara (226,4 milijardi KM) smatra trećim najimućnijim čovjekom na svijetu.

Jednostavno finansijsko računovodstvo pokazuje da 59-godišnji Jeff Bezos, većinski vlasnik i bivši šef Uprave Amazona, s čijeg se čela povukao 2021. godine, svakog dana uprihodi 34,4 miliona dolara (62 miliona KM), a svake minute 23,833 dolara (42,96 KM).

S tolikom količinom novca Bezos može sebi da priuštiti sve što poželi, no neke se stvari ipak ne mogu kupiti novcem. Jedna od njih je i editorijal u američkom Vogueu za koji je Jeffa Bezosa i njegovu zaručnicu Lauren Sanchez, bivšu televizijsku novinarku s kojom je u vezi pet i po godina, snimila legendarna fotografkinja Annie Leibovitz.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Prve fotografije para objavljene su na Instagram profilu najutjecajnijeg modnog časopisa na svijetu i istog trenutka izazvale polemiku među pratiteljima.

"Sad glumi oldfashion superheroja Divljeg zapada, a obogatio se iskorištavajući radnike...", "Prejadni su", "Koliko su ovo platili?", neki su od komentara, dok su drugi oduševljeni promjenom i opuštenim izdanjem Jeffa Bezosa i njegove drage, te smatraju kako je modni editorijal proba i uvod u njihovo skoro vjenčanje.

"Mnogo se govori o evoluciji Jeffa Bezosa, od online prodavača knjiga do Tonyja Starka, titana industrije i trećeg najbogatijeg čovjeka na svijetu. Nekad izolovan i stidljiv prema medijima, stvorio je čahuru oko Amazona i svog privatnog života. Sada kao da je izronio iz svoje kukuljice, više nije direktor Amazona, već prazno gnijezdo koje se ne otiskuje samo na Jadran već i u svemir.", napisao je Vogue u opisu slike na Instagramu. 

Osim najvećeg svjetskog trgovačkog lanca Amazona Jeff Bezos posjeduje i svemirsku agenciju Blue Origin, čija vrijednost konstantno raste, te investicijsku kompaniju Bezos Expeditions koja ulaže u razvoj autonomnih sistema vožnje, biotehnološke kompanije, Ubera, medijske kompanije poput Business Insidera i platforme Airbnb.

Otkako je objavio svoju vezu sa zaručnicom Lauren Sanchez, bivšom novinarkom, zbog koje se u aprilu 2019. godine razveo se od supruge MacKenzie Scott, s kojom ima četvero djece, prometnuo se u čovjeka kojem više nije žao potrošiti, pa je tako nedavno iskeširao 79 miliona dolara za imanje u Indian Creeku u južnoj Floridi, kojim je zaokružio prethodnu akviziciju u neposrednom susjedstvu od 68 miliona. Prema procjeni New York Posta Bezosovo nekretninsko carstvo trenutno vrijedi pola milijarde dolara.

Filantropske sklonosti novost su u njegovom djelovanju, a posebno iznenađuju ciljevi - ublažavanje posljedice klimatskih promjena i prevladavanje svih društvenih i političkih granica među ljudima.

Slavna pjevačica priznala: 'Privlače me djevojke'

Slavna pjevačica priznala: 'Privlače me djevojke'

Prema insajderskim izvorima za promjenu ponašanja i prioriteta je najzaslužnija njegova zaručnica Lauren Sanchez, koja se 20-karatnim dijamantnim zaručničkim prstenom prvi put pohvalila proljetos u Cannesu na Azurnoj obali, prenosi Gloria.

Svi koji ga poznaju tvrde kako se Bezos uz Lauren opustio i postao novi čovjek, te uz svoju dragu u zrelim godinama nadoknađuje užitke propuštene u mladosti. Niko ne sumnja da će se njih dvoje na kraju i vjenčati, ali datum i mjesto svog najvećeg slavlja još uvijek drže u tajnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije