Nesuglasice u kraljevskoj porodici: Dolazi li princ Harry na rođendan kralja Charlesa Trećeg?

1
Radiosarajevo.ba
Nesuglasice u kraljevskoj porodici: Dolazi li princ Harry na rođendan kralja Charlesa Trećeg?
EPA / Princ Harry

Princ Harry i Meghan Markle 'nisu imali kontakta' s Buckinghamskom palačom u vezi s pozivnicom na 75. rođendan kralja Charlesa koji će proslaviti danas, rekao je njihov glasnogovornik za Daily Mail.

Kralj Charles planira svoj rođendan proslaviti zabavom 14. novembra u Clarence Houseu na koju je pozvao samo najbliži krug prijatelja i članova porodice. Sunday Times ranije je objavio da je princ Harry odbio poziv na rođendansku proslavu i da će ostati u Kaliforniji. Ali glasnogovornik Sussexovih rekao je za Daily Mail kako Meghan i Harry nisu imali pojma o rođendanskoj zabavi.

"Nije bilo nikakvog kontakta u vezi s pozivnicom za nadolazeći rođendan Njegovog Veličanstva. Razočaravajuće je što je Sunday Times krivo izvijestio o ovoj priči", poručio je PR tim vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Izvor blizak Harryju i Meghan rekao je za Daily Mail da oni nisu pozvani na zabavu Charlesa Trećeg u London. "Nisu primili nikakvu pozivnicu i nisu znali za bilo kakvu proslavu dok priče nisu izašle u javnost. Siguran sam da će vojvoda pronaći način da se privatno javi kako bi Njegovom Veličanstvu čestitao rođendan kao što je to oduvijek radio", kaže izvor blizak Sussexima.

Taj isti izvor kaže kako vjeruje kako je ova informacija došla iz krugova kraljevske porodice jer na taj način žele skrenuti pažnju s nedavnog kraljevskog posjeta Keniji, gdje se kralj suočio s molbama da se ispriča za britansku kolonijalnu prošlost.

Tenzije se nisu smirile: Princ Harry opet razočarao svoju porodicu

Tenzije se nisu smirile: Princ Harry opet razočarao svoju porodicu

"Priča je postavljena na način da izgleda kao da vojvoda prezire svog oca, što nije istina. S obzirom na to da putovanje kralja Charlesa u Keniju nije dobro prošlo i da je bilo dosta negativnog publiciteta, ovo bi mogla biti dobrodošla distrakcija s te priče", govori osoba bliska princu Harryju.

Odnosi između kraljevske porodice i Harryja i Meghan u lošim su odnosima otkako se par povukao sa svojih kraljevskih dužnosti i odselio u Kaliforniju, piše Večernji.

Situaciju je dodatno pogoršao intervju koji su Meghan i Harry dali Oprah Winfrey u kom su iznijeli niz optužbi na račun pojedinih članova kraljevske porodice.

Dodatni šok za kraljevsku porodicu bili su memoari princa Harryja. Ta je knjiga navodno dodatno narušila njegove odnose s ocem Charlesom kojem se nije svidjelo kako je u knjizi opisao njegovu suprugu Camillu. Princ je rekao da je njegova maćeha 'opasna' i nazvao je 'zlobnicom'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije