Napeta svađa na kraljevskom vjenčanju: Oko čega su se posvađali princ William i Harry?

0
Radiosarajevo.ba
Napeta svađa na kraljevskom vjenčanju: Oko čega su se posvađali princ William i Harry?
Foto: EPA-EFE / Pričevi William i Harry sa ocem, sada kraljem Charlesom

Uoči većine vjenčanja prisutna je napetost oko brojnih detalja, a toga je svakako bilo na svadbi princa Harryja (39) i Meghan Markle (42).

Dvojac se vjenčao u maju 2018., a puno se govorilo o haljinama za djeveruše, tijari, bilo je neizvjesno hoće li se pojaviti otac mladenke, Thomas Markle. Na kraju nije došao pa je do oltara princ Charles otpratio Meghan.

Prije nego su izgovorili sudbonosno 'da', princ William (41) i Harry su se posvađali i to oko brade. Ako je suditi prema knjizi Rezerva, koju je objavio Harry, William je napao mlađeg brata i naredio mu da se obrije. Bradu je smatrao očitim kršenjem protokola i normi, pogotovo jer se Harry ženio u vojnoj uniformi.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Harry je zbog toga lično otišao kod bake, pokojne kraljice Elizabete II kako bi je pitao za dopuštenje smije li ostaviti bradu. Objasnio je da ga je ona činila smirenijim.

"Da, možeš zadržati bradu", rekla mu je baka, piše Harry i dodaje: "Ali onda sam to objasnio bratu i on se nakostriješio?".

Bodri svoj omiljeni tim: Princ William na utakmici Aston Villa - HŠK Zrinjski

Bodri svoj omiljeni tim: Princ William na utakmici Aston Villa - HŠK Zrinjski

Harry je starijem bratu održao 'lekciju iz historije' uz pomoć Googlea i pokazao mu slike kraljevskih predaka koji su bili u uniformama i imali bradu, poput Edwarda VII i Georgea V. William je poludio kada je saznao da je dobio dopuštenje bake da zadrži bradu.

"Doveo si je u neugodan položaj, Harolde! Nije imala izbora nego reći da", govorio mu je William. Svađali su se oko toga u više navrata, i lično i preko telefona. Kulminiralo je kada je William naredio Harryju da se obrije. Kada ga je Harry pitao zašto mu je to važno, brat mu je odgovorio: "Jer meni nije bilo dopušteno zadržati bradu".

Britanska kraljevska porodica

Harry je tada shvatio zašto je Williamu to bilo toliko bitno. "Mrzio je pomisao da uživam u povlastici koja mu je uskraćena", istaknuo je Harry. William nikada nije komentirao ovu svađu otkako su izašli memoari, niti je dao svoju stranu priče, prenosi Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije