Slavni komičar Marlon Wayans otkrio: 'Imam kćerku koja je postala sin'

0
Radiosarajevo.ba
Slavni komičar Marlon Wayans otkrio: 'Imam kćerku koja je postala sin'
Foto: Printscreen / Marlon Wayans (desno) White Chicks

Poznati komičar Marlon Wayans (51) gostovao je u radijskoj emisiji The Breakfast Club gdje je pričao o tome kako je biti otac transrodnog djeteta. Wayans je napravio i specijal Skittles or Rainbow Child, u kojem govori o tranziciji svog 23-godišnjeg sina. 

"Imam kćer koja je postala sin. Moja kći Amai sada je Kai, i tako, pričam o tranziciji. Ne njegovoj tranziciji, nego mojoj kao roditelja, od neznanja i poricanja do potpune bezuvjetne ljubavi i prihvaćanja", kazao je Wayans, kojeg najbolje znamo po ulogama u filmovima Mrak filmu i White Chicks

U svom intervjuu za The Breakfast Club, Marlon Wayans je pokušao upotrijebiti odgovarajuće zamjenice za svog sina uprkos tome što je nekoliko puta pogriješio. Važno je, rekao je Wayans, omogućiti da se njegov sin osjeća potpuno slobodnim u svojoj koži.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

"Želim da moja djeca budu slobodna. Želim da budu slobodni u duhu, slobodni u mislima, slobodni da budu ono što jesu. Što više poznajete sebe, to više možete vladati sobom, što više živite svoju istinu, to je vaše postojanje sretnije. Dakle, ako to ne mogu dobiti u kućanstvu s ocem i majkom, kako da ih pošaljem u svijet s takvim samopouzdanjem", kazao je glumac i poslao poruku svjetskim čelnicima, pozivajući ih da razmišljaju o mladoj generaciji i da budu otvorenog uma u prihvaćanju promjena.

Glumac je na društvenim mrežama dobio veliku podršku fanova zbog njegove bezuvjetne ljubavi i podrške svom djetetu. "Kakav sjajan čovjek i roditelj. Wow", "Prekrasno. Budući da ovo govori roditelj afroamerikanac, poruka je još jača", "Ovakav otac želim biti", samo su neki od komentara, piše Večernji.

"Želim da razmislite o tim ljudima i kako uključiti ovu sljedeću generaciju zato što ovdje vidim puno sijedih vlasi, ali ova djeca s kojom imamo posla su drugačija. I ne možemo imati stare običaje i očekivati ​​da radimo nove stvari. Zato vas molim da prihvatite novo", kazao je Wayans. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije