U Sarajevu skup kontra Povorke ponosa: "Allah je stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu"

17
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu skup kontra Povorke ponosa: "Allah je stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Skup se održao uz slogan 'Normala'

U Sarajevu se danas, 24. juna 2023, održao i skup kontra Povorke ponosa, koja će se također održati danas u prijestolnici Bosne i Hercegovine.

Skup je nazvan kao 'skup podrške normalnim vrijednostima', uz slogan "Normala".

Na skupu se, kao i prethodnih godina obratio Sanjin Musa, koji je na samom početku rekao da "nismo došli da se borimo protiv manjina i prava LGBT zajednice", no onda je održao sljedeći govor. Kazao je da ljudska prava i slobode završavaju tamo gdje počinju tuđa, te da on ima pitanje "šta je cilj LGBT grupe i ostalih slova te zajednice." 

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

"Zašto blokiramo grad po ko zna koji put? Zašto stavljamo u nepovoljan položaj djecu, slabovidna lica, ljude u kolicima? Mi smo ovdje došli podržati normalne vrijednosti, ono što je normalno ne stoljećima već hiljadama godina otkako je Allah stvorio nebesa i zemlju. Mi podržavamo normalne vrijednosti, a ove kvazinormalne, poput LGBT zajednice, osuđujemo i nikada ih nećemo prihvatiti", poručio je, ponovivši kako je LGBT zajednica "zasnovana na sunovratu i nemoralu".

"Da su se ovdje okupili alkoholičari, narkomani, pedofili, kockari, da oni imaju neku svoju šetnju, mi bismo se i njima usprotivili, izašli pred njih i rekli jedno veliko 'ne'. Želimo reći 'ne' LGBT vrijednostima koje nam se sve agresivnije nameću u našem društvu.

Također smo tu da se borimo za svoju djecu. Mi se borimo za našu djecu i djecu ovog grada i države, a oni nisu ni svjesni. Mnogi ljudi su danas ostali svojim kućama, mi ćemo im čuvati djecu", izjavio je on, pa nastavio:

Skup se održao uz slogan 'Normala'
Foto: DŽ.K. / Radiosarajevo.ba / Safet Zec: Skup se održao uz slogan 'Normala'

"Cilj današnjeg tzv. prajda i šetnje, jeste da oni dolaze po našu djecu. Cilj im je ući u vrtića, škole...da transrodne osobe čitaju djeci knjige i odgajaju ih da djevojčica nije žensko, a dječak nije muško, da majka nije majka, a babo nije babo, već roditelj 1 i roditelj 2.

Tu smo i da se borimo za Božije pravo na Zemlji, jer je Božije pravo na najeklatantniji način ugroženo. Danas ide LGBT agenda, roditelji su dvije majke, jedna glumi oca, ili dva oca, jedan glumi majku. Allah je stvorio Adema i Havu, odnosnu Adama i Evu, a nije stvorio Adama i Stevu. Ne slažemo se s tom novom agendom, nećemo nikad pristati." 

Onda je rekao i kako su došli da se bore za ovaj grad, "Sarajevo je bilo grad heroj, a propagandom vidite do čega smo došli".

"Nas je ovdje 50, a njih će danas biti 1000, pa oni kažu 'vidite da je narod s nama', a ja kažem da nije tako, da većina ne podržava tu nenormalnost. Propaganda je od grada heroja učinila grad LGBT zajednice. Nisu šehidi ginuli na ovim brdima da ne uđu agresori, a da nam satanisti rade ono što hoće. U Historijskom muzeju, koji je jako bitna ustanova države i građana, LGBT i transrodne osobe održavaju svoje aktivnosti, pjevaju Seku Aleksić. Šta taj muzej ima s tom populacijom? ko je to platio? koji su to interesi i ucjene?", završio je.

U Sarajevu u toku skup kontra Povorke ponosa - okupili se uz slogan 'Normala'

Posted by Radio Sarajevo on Saturday, June 24, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije