Poznati detalji kako je Anthony Bourdain izvršio samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Poznati detalji kako je Anthony Bourdain izvršio samoubistvo
Facebook / Anthony Bourdain

Francuski istražitelji otkrili su detalje samoubistva slavnog kuhara Anthonyja Bourdaina (61) čija je smrt šokirala svijet. Slavni kuhar objesio se remenom kućnog ogrtača u malenoj sobi hotela Kaysersbergu u Francuskoj, piše Daily Mail.

Slavnog kuhara našli su u petak ujutro u kupaonici sobe u Le Chambard hotelu u Kayserbergu. Tamo je boravio kako bi snimio scene za svoju hit seriju Parts Unknown.

Sada se čekaju toksikološki nalazi kako bi se otkrilo je li u trenutku samoubistva bio pod utjecajem alkohola ili nekih drugih supstanci. Bourdain nije krio da se tokom života borio s ovisnošću o drogi i depresijom.

Prošle godine je za Guardian dao intervju u kojem je otvoreno progovorio o detaljima iz svog života. Tada je kazao kako je imao haotično odrastanje te da je u sebi nosio ogroman bijes koji je na kraju uspio potisnuti i u kuhinji pronaći mir.

Kazao je kako je veliki dio života bio ovisan o cigaretama i alkoholu, ali i da je bio ovisan o heroinu. „Proveo sam puno vremena u zemljama u razvoju, zatekao me rat u Bejrutu, bio sam u Liberiji, Kongu, Iraku i Libiji, shvatio koliko brzo stvari mogu postati loše, koliko se sreća može okrenuti u okrutnost i smrt. Pretpostavljam da sam se naučio poniznosti“, rekao je u  navedenom intervjuu.

Bez obzira na teškoće s kojima se nosio, na mnoge je ljude ostavio neizbrisiv trag.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije