Otkrivena tajna mladolikog izgleda Zdravka Čolića

5
Radiosarajevo.ba
Otkrivena tajna mladolikog izgleda Zdravka Čolića
Print Screen / Zdravko Čolić

Legendarni Zdravko Čolić već nekoliko desetljeća žari i pali domaćom muzičkom scenom, a da bi to mogao, mora biti u top formi.

Na koncertima je i dalje pun energije, a nju nije teško imati kad vidi da ga publika uvijek dočekuje s oduševljenjem. Pjevač nekoliko godina trenira na Košutnjaku u Beogradu, gdje odrađuje vježbe za trbuh, isteže se i brzo hoda.

Osim toga, prošle godine je otkrio kako koristi terapiju kisikom u barokomori, što je 100 posto prirodni način za smanjenje upale, ubrzanje zacjeljivanja rana i optimizaciju tjelesnih i mentalnih performansi.

Helez: Vlasti u RS zloupotrebljavaju nesreću kako bi uvukli institucije susjedne Srbije

Helez: Vlasti u RS zloupotrebljavaju nesreću kako bi uvukli institucije susjedne Srbije

Čolić (72) je i veliki gurman, što je potvrdila i kuharica u poznatom beogradskom restoranu koji pjevač često posjećuje. 

"Naručivao je uvijek domaća kuhana jela koja su tog dana bila na meniju restorana. Voli domaće lepine i pogače koje sam ja mijesila. Dolazio je često i s porodicom i čak telefonom naručivao hranu i dolazio samo kako bi je pokupio. Kako je to bio restoran domaće kuhinje, nije bilo modernih kolača, ali smo pravili prave pite, krempite koje su nekada radile naše bake, kao i pite s orasima. Sve je to jako volio", komentirala je.

Stručnjaci savjetuju: Usporite starenje s ovim zdravim namirnicama

Stručnjaci savjetuju: Usporite starenje s ovim zdravim namirnicama

Za njegova se jela kažu da su "prava dramaturgija" jer imaju uvod, vrhunac i zaključak. Tako krene od aperitiva, predjela, glavnog jela, a najčešće je to riba, pojede i desert te popije čašicu omiljenog pića.

Ono što je najbitnije jest da je Čola uvijek umjeren, pa ako par dana zaredom uživa u raznim delicijama, napravi pauzu, trenira i pije prirodne napitke. Njegov detoks se sastoji od svježe cijeđenih sokova. 

"Svakog dana iscijedi pet kilograma narandži i četiri kilograma cvekle. Kaže da se tada i sokovnik umori", prenosi Bosnainfo.

Pjevač obožava i sarmu, punjene paprike, ali i biftek, što često i sam priprema. Specijalitete iz Istre obožava, odnosno gušta u mediteranskoj hrani kada je na odmoru s porodicom, a stručnjaci često ističu da je ta vrsta prehrane odlična za zdravlje, piše Žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije