Oglasila se palača s novostima o najtužnijoj princezi: "Oporavak će biti dug"

0
Radiosarajevo.ba
Oglasila se palača s novostima o najtužnijoj princezi: "Oporavak će biti dug"
Foto: HELLO! / Princeza Charlene od Monaka i njena obitelj

Princeza Charlene koja se liječi izvan svoje kneževine Monako još će se mjesecima oporavljati, objavila je u četvrtak monegaška palača.

Charlene, supruga princa Alberta II. liječi se od krajnje iscrpljenosti otkako se u novembru vratila u Monako nakon više mjeseci provedenih u Južnoj Africi. Njezina odsutnost s proslave nacionalnog dana Monaka u novembru, a riječ je o najvećem godišnjem događaju monegaške palače, pobudila je zabrinutost za njezino zdravlje, ali i nagađanja o teškoćama u braku.

Princeza "se oporavlja na zadovoljavajući način iako će možda trebati mjeseci da se potpuno oporavi", objavila je palača.

Požar na Čengić Vili: Na parkingu gorio automobil

Požar na Čengić Vili: Na parkingu gorio automobil

Princ Albert i njihova djeca planiraj posjetiti Charlene tokom Božića, te traže da se poštuje privatnost obitelji. Prince Albert rekao je za časopis People u novembru da je 43-godišnjoj Charlene potreban oporavak izvan Monaka, no nije spomenuo prirodu njezinih zdravstvenih tegoba.

"Bila je jako iscrpljena, tjelesno i emocionalno. Bila je premorena i nije mogla obnašati službene dužnosti općenito, pa čak i obiteljske", rekao je.

Bivša olimpijska plivačica iz Južnoafričke Republike udala se za princa Alberta 2011, a prvi put se pojavila u njegovu društvu 2006. na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu.

Glasine o njihovu braku, koji je imao predispozicije za bajku jer je princ dugo vremena bio smatran najpoželjnijim neženjom, počele su već nakon vjenčanja.

Šuškalo se da je Charlene pokušala pobjeći uoči vjenčanja, što je Palača opovrgnula. Albert je sin princa Rainiera III. od Monaka i američke filmske zvijezde Grace Kelly koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 1982, podsjeća Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije