Odbijena žalba Andrewa Tatea

1
Radiosarajevo.ba
Odbijena žalba Andrewa Tatea
Foto: Instagram/Screenshot / Andrew Tate

Rumunski sud je odbacio žalbu influensera Andrewa Tatea, kojom je tražio ublažavanje mjera sudske kontrole tokom postupka u kojem se suočava s optužbama za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne organizacije za seksualno iskorištavanje žena.

Odluka Apelacionog suda u Bukureštu, donesena 30. januara, potvrdila je prvostepenu odluku od 18. januara, produžujući ograničenja kretanja za Tatea (37) na dodatnih 60 dana, uz zabranu napuštanja zemlje.

Bivši britansko-američki kikbokser Tate izgubio je žalbu nakon više od godinu dana od hapšenja u blizini Bukurešta, zajedno sa bratom Tristanom i dvije Rumunke.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Optuženi su u junu prošle godine, a suđenje se još uvijek nalazi u preliminarnoj fazi, gdje optuženi mogu osporavati dokaze i spise tužioca, a datumi suđenja nisu određeni.

Tate, koji ima 8,7 miliona pratilaca na društvenoj mreži X, tvrdio je da nema dokaza protiv njega i da postoji politička zavjera da ga "ušutkaju". Ranije mu je zabranjen pristup raznim platformama društvenih medija zbog mizoginih stavova i govora mržnje.

Nakon hapšenja, braća Tate su provela tri mjeseca u policijskom pritvoru prije nego što su prebačena u kućni pritvor, a kasnije su bila ograničena na određena područja u Bukureštu i okrugu Ilfov.

YouTube ugasio sve kanale koji promoviraju Andrewa Tatea

YouTube ugasio sve kanale koji promoviraju Andrewa Tatea

U januaru je Andrew Tate dobio žalbu u kojoj je osporio zapljenu njegove imovine od strane rumunskih vlasti, ali nije jasno kada će biti naredno ročište na sudu o toj zapljeni.

Rumunske vlasti su već zaplijenile 15 luksuznih automobila, 14 dizajnerskih satova i gotovinu u različitim valutama u vrijednosti od 3,6 miliona eura, a agencija za borbu protiv organiziranog kriminala izjavila je da bi se ta sredstva mogla koristiti za finansiranje istrage i kompenzaciju žrtvama, ukoliko se dokaže da su stečena nezakonitim aktivnostima.

[instagram]https://www.instagram.com/notcobraxtate/reel/CzVtAaoip-q/[/instagram]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije