Kraljica naredila bez drame na proslavi jubileja: Dolazak najavili i Meghan i Harry

0
Radiosarajevo.ba
Kraljica naredila bez drame na proslavi jubileja: Dolazak najavili i Meghan i Harry
Foto: hola.com / Kraljica, Meghan i Harry

Vojvotkinja i vojvoda od Saseksa rekli su britanskoj kraljici da će se držati po strani tokom proslave odnosno da će prisustvovati samo zvaničnim događajima, piše Daily Mail.

Dakle, naredba "bez drame" je uvažena.

Meghan Markla i princ Harry trebalo bi da se pojave na historijskoj Službi zahvalnosti u katedrali Svetog Petra trećeg juna u Londonu, dan nakon ceremonije "Trooping the Colour", posle koje će članovi kraljevske porodice pozdraviti okupljene sa balkona Bakingemske palate. Na balkonu neće biti američke glumice i njenog supruga kao ni kraljičinog sina princa Endrua koji će biti na službi u crkvi, piše Daily Mail.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Poznati par koji će u Britaniju doći sa djecom Lilibet i Arčijem Harisonom (što će biti njihovo prvo putovanje sa mališanima u rodnu zemlju princa Harija) ima problem kako da proslavi djevojčicin prvi rođendan, u subotu četvrtog juna.

Kako je ispričao izvor za "San", Meghan i Harry žele da Lilibet proslavi rođendan sa širom porodicom, ali su članovi dvora na dan njenog rođendana prezauzeti, upravo zbog proslave važnog jubileja.

Zna se da će kraljica u subotu biti na konjičkom derbiju u Sariju, a vidjet ćemo kao će se na kraju obilježiti prvi rođendan Lilibet Dajane, koju će Eliazbeta II upoznati za nekoliko dana.

Kada je u pitanju proslava jubileja, pratit će je i platinasta žurka u Bakingemskoj palati, četvrtog juna, a na kojoj će biti mlađi članovi britanske kraljevske porodice.

Organizatori proslave 70 godina vladavine kraljice Elizabete II veoma su frustrirani zbog nejasnoća u vezi sa tim na kojim će sve to događajima biti Meghan Markle i princ Harry, piše "Telagraf" i dodaje da među njima vlada strah da će ovaj par zasjeniti sam događaj.

Strahuju organizatori i zbog navika Meghan Markle i Harry da se iznenade pojave na nekom skupu, a to prema njihovom ubeđenju, može dovesti do "cirkusa".

Međutim, britanski "Telegraf" ističe da su Saseksovi napomenuli da će se pojavljivati samo na službenim događajima, da se neće fokusirati na privatne momente sa dvorom, kao i da neće biti nenajavljenih istupa.

Meghan Markle i princ Harry boravili su nedavno u Vindzoru gde su svratili na putu do Haga, u koji su otputovali zbog Igara nepobjedivih, a čiji je pokrovitelj mlađi sin princa od Velsa. Pratile su ih tada kamere "Netflixa" sa kojim imaju ugovor o snimanju raznog TV i filmskog sadržaja. Ne zna se još da li će ekipa ove kuće biti sa njima i naredne nedelje u Britaniji. Podsjećanja radi, princa Williama najviše brine da će ekipa "Netflixa" doći na jubilej i zabiležiti nešto što javnost ne mora da sazna, piše Žena.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije