Kraljica Elizabeth prisustvovala ceremoniji završetka linije londonskog metroa

0
Fena
Kraljica Elizabeth prisustvovala ceremoniji završetka linije londonskog metroa
Foto: Fena / Twitter / Britanska kraljica Elizabeth

Britanska kraljica Elizabeth u utorak je prisustvovala ceremoniji kojom je obilježeno završetak dugo očekivane linije londonskog metroa imenovane u njenu čast.

Elizabeth je, u svijetlo žutom kaputu i sa šeširom iste boje, koristeći štap pri hodanju, otkrila ploču na stanici Paddington. Njoj su de pridružili njen sin princ Edward i premijer Boris Johnson.

U svom posljednjem pojavljivanju u javnosti, 96-godišnja kraljica, uprkos tome što je propustila govor u parlamentu, dva puta se pojavila na izložbi konja u njenoj rezidenciji u dvorcu Windsor u posljednjim danima.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

"U sretnom dešavanju, njeno visočanstvo kraljica prisustvovala je danas dovršenju linije Elizabeth", izjavio je portparol Buckinghamske palate.

Željeznički projekat vrijedan 24 milijarde dolara prvobitno je trebao biti otvoren u decembru 2018. godine, ali je u više navrata bio odgađan testnim i problemima sa sistemima signalizacije, čak prije izbijanja pandemije.

Linija Elizabeth povezivat će destinacije zapadno od Londona, među kojima su aerodrom Heathrow i Reading, sa Shenfieldom na istoku. Ona će biti otvorena za javnost 24. maja.

Elizabeth je viđana u javnosti samo u nekoliko navrata nakon što je provela noć u bolnici u oktobru prošle godine zbog bolesti, nakon koje su joj njeni doktori preporučili da se odmara.

Ona je obavljala svoje dužnosti ili “na daljinu” ili lično u svom dvorcu Windsor, i nije prisustvovala prošlosedmičnom otvaranju parlamenta, prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije