Britanska i američka legenda u tajnosti pripremaju show za kraljicu Elizabetu

0
Radiosarajevo.ba
Britanska i američka legenda u tajnosti pripremaju show za kraljicu Elizabetu
FOTO: PA / Kraljica Elizabeta

Muzičko-scenski spektakl u režiji Andrewa Lloyda Webbera i Lin-Manuela Mirande bit će centralni dio Royal Windsor Horse Showa, konjičke izložbe i natjecanja pod patronatom britanske kraljevske porodice koja se održava u parku dvorca Windsor.

Događaj, u nedjelju 15. maja, prenosit će ITV. Sve podatke o tome u ekskluzivi je otkrio list The Mirror.

"The Queen's Platinum Jubilee Celebration" jedan je od brojnih događaja kojima Elizabeta II. tokom 2022. obilježava i slavi 70 godina od dolaska na prijestolje, a zasigurno će biti i jedan od najzabavnijih i najšarenijih. Dva najtraženija autora mjuzikala, filmske i pozorišne u svijetu, ovaj su projekt radila u velikoj tajnosti.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Webber, koji je još 1992. godine dobio od Elizabete II. vitešku titulu, tvrdi Mirror, lično je nazvao svojeg američkog, superuspješnog kolegu Mirandu i zamolio ga da sarađuje na projektu kakvi se rade "jednom u životu".

Službeno nisu objavljeni nikakvi daljnji detalji, a glumci i ekipa zakleli su se na tajnost, piše dalje The Mirror, no, kako to već ide, oni su našli povjerljiv izvor i otkrili da će se ovom priredbom odati "prikladna počast kraljičinim povijesnim godinama na prijestolju".

Usprkos silnoj tajnosti doznali su da će "The Queen's Platinum Jubilee Celebration" u sjeni dvorca u kojem sada živi Elizabeta II, voditi cijenjeni televizijski voditelji Phillip Schofield i Julie Etchingham.

Gostovat će, kako i treba kada je vladarica zemlje u pitanju, britanske legende uključujući samog Lloyda Webbera, zabavljački dvojac Ant & Dec, glumačka diva Joan Collins, veliki atletičar Mo Farah, glumica Maureen Lipman, pjevači, glumci i komičari poput Davida Jasona, Alana Titchmarsha, Kelly Holmes, Moire Stuart i Trevora McDonalda.

"To je iznimno intenzivan i strastven projekt za oba skladatelja... Jedna od glavnih tema koje su željeli dočarati i proslaviti bila je prekrasna i bogata raznolikost Britanije i Commonwealtha, koje kraljica jako voli", rekao je izvor za The Mirror.

Nije poznato hoće li 96-ogodišnja kraljica, koja u posljednje vrijeme gotovo ne izlazi u javnost, pratiti proslavu uživo ili iz svojih odaja u dvorcu. Njeni brojni fanovi, nadaju se da će ipak skupiti snage i priključiti se proslavi, kao i da će barem nakratko posjetiti konjičku izložbu i natjecanje koja joj je posebno prirasla srcu i u kojoj sudjeluju i njeni konji.

Weberu ovo nije prva saradnja povezana s britanskom kraljicom - s frontmenom benda "Take That" Garyjem Barlowom skladao je pjesmu "Sing" za njezin dijamantni jubilej, 2012. godine.  Sarađivao je i s Timom Riceom na kratkom mjuziklu "Cricket", naručenom za proslavu 60. rođendana kraljice Elizabete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije