Veliko priznanje/ Bosanac dobio orden britanske Kraljice

19. 04. 2022. u 15:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bosancu Muhidinu Tutiću pripala je velika čast budući da je odlikovan velikim priznanjem od strane Velike Britanije.

On je dobio prestižni orden počasnog pripadnika najizvrsnijeg Reda Britanskog Carstva.

Ovo prestižno priznanje, Tutić je dobio zbog dugogodišnje podrške Britanskim snagama tokom devedesetih godina i kontinuirano zalaganje u poslijeratnom periodu da se očuva uspomena na pripadnike Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva koji su izgubili živote u našoj zemlji.

Orden su mu uručili u ime Kraljice Elizabete II uručili član Britanskog parlamenta Bob Stewart i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field.

Kraljica je lično odobrila dodjelu ovog priznanja, na preporuku premijera koji je opet djelovao po savjetu Odbora za dodjelu priznanja kojeg čine viši civilni službenici i nezavisni eksperti.

"Veliko mi je zadovoljstvo bilo uručiti Muhudinu “Mukiju” Tutiću počasni MBE, kao priznanje za njegov dugogodišnji rad sa Britanskim snagama u BiH. Pukovnik Bob Stewart je bio uz nas, ponosan na Mukija", rekao je Matt Field, ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)