Neobična želja / Meghan Markle razbjesnila javnost novim zahtjevom

06. 04. 2022. u 13:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Meghan Markle predala je zahtjev za zaštitu riječi "arhetipovi" koja je potječe iz starogrčkog, jer je to naziv njene prve serije podcasta za Spotify.

Supruga princa Harryja, Meghan Markle, svojim zadnjim potezom na sebe je ponovno navukla bijes javnosti.

Nakon što je najavila kako će se njena prva serija podcasta na streaming servisu Spotify zvati "Archetypes", odnosno u prijevodu s engleskog "Arhetipovi", odlučila je pokušati zaštitu tu riječ koja se u engleskom jeziku koristi od 16. stoljeća, a potječe iz starogrčkog, piše Daily Mail.

Zahtjev Uredu za patente i žigove Sjedinjenih Američkih Država predao je Archewell Audio, jedna od 11 umreženih firmi koje su osnovali Meghan i Harry, a bazirana je u poreznoj oazi u Delewareu. Ako im zahtjev bude odobren, pravo na zaštitu dobit će oni, a ne Spotify, s kojim su navodno sklopili ugovor vrijedan čak 18 miliona funti.

Meghan bi se zbog imena svojeg podcasta mogla suočiti i s tužbama firmi koji već koriste istu riječ u svojim nazivima, poput brenda njege kože Archetypes koji je već zaštitio ime.

Inače, podcast kraljevskog para svjetlo dana trebao bi ugledati na ljeto.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA