Kako danas izgleda bivša Miss Hrvatske, koju pamtimo po skandalima sa Lejlom Filipović?

1
Radiosarajevo.ba
Kako danas izgleda bivša Miss Hrvatske, koju pamtimo po skandalima sa Lejlom Filipović?
Foto: Instagram / Ivana Petković Čevra

Zagrepčanka je davne 1999. godine predstavljala Hrvatsku na izboru za Miss svijeta, ostvarivši značajan uspjeh i plasiravši se među deset najljepših žena svijeta.

Međutim, njezin nastup u tom prestižnom takmičenju nije prošlo bez kontroverzi.

Na 27. izboru za Miss Hrvatske, održanom u ponedjeljak, 27. novembra, u Zagrebu, pažnju je privukla Ivana Petković Čevra (42), bivša misica koja je i dalje prisutna u javnosti. No, put do ove tačke bio je popločan skandalima.

Supruga Denisa Bećirovića ponovo oduševila na prijemu Dana nezavisnosti BiH

Supruga Denisa Bećirovića ponovo oduševila na prijemu Dana nezavisnosti BiH

Godine 1998., Lejlu Šehović, danas Filipović, proglasili su najljepšom ženom Hrvatske.

Međutim, samo nekoliko dana nakon izbora, direkcija je objavila da Lejla ipak nije Miss Hrvatske, što je izazvalo pravu buru.

Lejla Filipović je najavila tužbu, ističući kako je problem vjerojatno u njezinoj vjeroispovijesti te tvrdeći da joj kruna ne može biti oduzeta.

Neugodno priznanje Tarika Filipovića: "To je, vjerujte mi, kao da poljubite zid"

Neugodno priznanje Tarika Filipovića: "To je, vjerujte mi, kao da poljubite zid"

Odlučna u svojim stavovima, Lejla je istaknula da se prijavila na izbor unatoč svojoj vjeroispovijesti, kao slobodna građanka Republike Hrvatske.

"Krunu mi mogu oduzeti samo fizički! Stvar je u mom imenu i prezimenu. Nakon ovakvih skandala ne znam koja će majka pustiti svoju kćerku da se kandidira na izbor za najljepšu djevojku. Milan Šećković očito ima svoje razloge koje sada ne želim navoditi. Na ovaj izbor prijavila sam se unatoč svojoj muslimanskoj vjeroispovijesti, kao slobodna građanka Republike Hrvatske u kojoj živim 22 godine, misleći da je to bio izbor za ljepotu", govorila je tada Lejla.

Lejla i Tarik Filipović
Foto: Instagram: Lejla i Tarik Filipović

Iako su je na kraju ostavili s krunom i titulom, Ivana Petković je bila odabrana za predstavljanje Hrvatske na izboru za Miss svijeta sljedeće godine.

Nakon toga, Petković se povukla iz javnosti i danas je uspješna menadžerica i majka dvoje djece koju dijeli sa suprugom Ivanom Čevrom, također uspješnim menadžerom, piše 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije