Željko Bebek pao tokom koncerta u Beču: Objavljen snimak na društvenim mrežama

3
Radiosarajevo.ba
Željko Bebek pao tokom koncerta u Beču: Objavljen snimak na društvenim mrežama
Foto: Printscreen / Željko Bebek

U subotu, 25. novembra, Beč je bio domaćin jednom od najuzbudljivijih muzičkih događaja godine – koncertu posvećenom obilježavanju 50 godina muzičke karijere legendarnog Željka Bebeka.

Međutim, spektakl nije prošao bez nezgoda, jer je tokom izvođenja jedne od svojih omiljenih pjesama, Bebek doživio neočekivan pad nasred bine.

Koncert je počeo uzbuđenjem i očekivanjem fanova koji su ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta. Bebek je svojim poznatim hitovima poveo publiku kroz pet decenija svoje muzičke karijere, stvarajući atmosferu koja je bila istovremeno emotivna i energična.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ipak, u trenutku koji će se pamtiti, dok je pjevao jednu od svojih pjesama, dogodila se nezgoda koja je na trenutak zaledila srca prisutnih.

Iako je nesreća na bini ostavila pečat na ovom spektakularnom koncertu, publika je još jednom imala priliku svjedočiti ne samo Bebekovom muzičkom umijeću već i njegovoj izuzetnoj profesionalnosti i pozitivnom duhu koji ga je obilježio tokom pet decenija na sceni.

Bebek je stigao jučer u svoj rodni grad, Sarajevo gdje se sastao sa svojim kolegom iz vremena Bijelog dugmeta -  basistom Zoranom Redžićem.

U Zagrebu, gdje živi već decenijama, sreo se s Adisom Gojakom, menadžerom Bijelog dugmeta, pa su se mnogi upitali sprema li se to novi reunion legendarne sarajevske grupe.

Pitanje ostaje otvoreno, ali mnogi se pitaju da li su u toku pregovori s Bebekom i ostalim članovima originalne postave "Bijelog dugmeta" za možda rođendansko okupljanje. Da li će fanovi imati priliku svjedočiti ponovnom okupljanju svojih muzičkih heroja, ostaje da se vidi.

U svakom slučaju, ovaj sastanak između Bebeka i Redžića budi nadu u mogućnost ponovnog zajedničkog nastupa ove grupe.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije