Hollywood u strahu: Britney Spears objavljuje biografiju

1
Radiosarajevo.ba
Hollywood u strahu: Britney Spears objavljuje biografiju
Foto:Instagram / Britney Spears

Knjiga koju svi čekaju, autobiografija Britney Spears bit će objavljena 24. oktobra.

Zvat će se The Woman in Me, a na naslovnici je poznata crno-bijela fotografija Spears u toplesu snimljena 2001. godine

Izdavačka kuća Gallery Books, dio Simon & Schustera uspjela je, u navodno žestokoj konkurenciji, osigurati potencijalni megahit koji je dobio naslov po stihovima iz Britneyjine pjesme I‘m Not a Girl, Not Yet a Woman.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

"Njeno uvjerljivo svjedočenje na sudu potreslo je svijet, promijenilo zakone i pokazalo njezinu inspirativnu snagu i hrabrost", rekla je potpredsjednica Gallery Booksa Jennifer Bergstrom za magazin People.

"Ne sumnjam da će njezini memoari imati sličan utjecaj. Bit će izdavački događaj godine. Ne možemo biti ponosniji što smo joj pomogli da napokon podijeli svoju priču", dodala je Bergstrom. 

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ct0KOUkxmMA/?img_index=1[/instagram]

Pop-princeza izborila se u novembru 2021. godine za ukidanje skrbništva i završila 13-godišnju fazu života u kojoj je svaki segment, od finansija do odjeće kontrolirao njen otac Jamie Spears.

Izdavačka kuća najavi memoara govori kako knijga "baca svjetlo na trajnu snagu muzike i ljubavi i važnost žene koja priča svoju vlastitu priču" pod njenim uvjetima.

"The Woman in Me je hrabra i zapanjujuće dirljiva priča o slobodi, slavi, majčinstvu, preživljavanju, vjeri i nadi", stoji u saopštenju za javnost.

Vijesti o tome da pjevačica priprema knjigu u kojoj će "reći sve" pojavila se u veljači prošle godine, kada je Page Six ekskluzivno otkrio kako je Britney sklopila ugovor o izdavanju memoara sa Simon & Schusterom, a navodno je dobila honorar od čak 15 miliona dolara (26,6 miliona KM).

Neki je insajder tada rekao da je to drugi po težini ugovor izdavača s nekom slavnom osobom, odmah iza Michelle i Barracka Obame.

Sigurno je da ima onih koji strahuju od ove knjige, a da napokon stavi na papir sve što je doživjela, Britney su potaknuli i članovi njezine porodice, ponajprije njezina mlađa sestra Jamie Lynn Spears.

Ona je u januaru prošle godine objavila knjigu pod naslovom Things I Should Have Said i izazvala golemu pozornost. Britney je žestoko reagirala, tvrdeći da je knjiga Jamie Lynn puna laži te ju je čak nazvala "ološem".

"Čestitam najboljem ponuđaču... Imaš hrabrosti prodati knjigu sada i pričati sr...a, ali je...o lažeš. Voljela bih da ideš na detektor laži, pa da svi ovi ljudi vide kako lažeš kroz zube o meni!!!!" napisala je bijesna Britney na Instagramu.

Svoju je knjigu, kako se pisalo, dovršila u aprilu ove godine, a u više je američkih medija objavljeno kako će riječi 41-godišnje zvijezde "uzdrmati svijet".

Tada se pisalo i kako neki od aktera strepe od knjige i pokušavaju se umiješati u njenu finalnu verziju. Knjiga će, očigledno, za američki showbiz biti ono što je biografija Rezerva princa Harryja, bila za britansku kraljevsku porodicu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CuatPvKplkP/?img_index=1[/instagram]

"Britneyna knjiga je priča o trijumfu. Pokrivat će njene najosjetljivije trenutke, njeno djetinjstvo, vrijeme kada je bila djevojčica s velikim snovima, ali i njen prekid s Justinom Timberlakeom, trenutak kad je obrijala glavu i njenu bitku s porodicom oko starateljstva", otkrio je neimenovani izvor za Page Six. 

"To je također priča o preživljavanju, pronalaženju puta iz paralizirajućeg skrbništva do pronalaska sreće sa suprugom, Samom Asgharijem", dodao je izvor. 

U pisanju knjige, Britney je pomogao pisac i novinar Sam Lansky.

New York Post citirao je drugog blagoglagoljivog instajdera koji je rekao kako će knjiga biti "instant bestseler".

"Ovo je inspirativno štivo, ne samo zato što pokazuje snagu Britneynog duha, već zato što je njena priča ispričana sa stilom, duhovita je, inteligentna, iskrena i nema ni trunke samosažaljenja", rekao je ovaj insajder. 

Kada se tek počelo govoriti o knjizi iz pera Britney Spears, američki su mediji kao jedan od glavnih motiva za njeno pisanje govorili kako ona "želi napisati memoare kako bi ponovno bila vlasnica svoje životne priče" te nakon gotovo 14 godina šutnje, vratiti svoj glas koji joj nikad nije ni smio biti oduzet, piše Jutarnji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije