Glumio je u serijama Star Trek i American gods: Sada je optužen za silovanje studentica

Radiosarajevo.ba
Glumio je u serijama Star Trek i American gods: Sada je optužen za silovanje studentica
PrtScr / Chris Obi

Glumac poznat po ulogama u serijama Star Trek i Američki bogovi optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje studentica koje je podučavao glumi

Chris Obi (51, pravo ime mu je Christopher Ogugua), britanski glumac koji je ostvario uloge u serijama "Star Trek: Discovery" i "American Gods" te filmovima "Ghost in the Shell" i "Snow White and the Huntsman", optužen je za silovanje i seksualno zlostavljanje šest studentica u svom domu u Londonu, piše The Sun, a prenosi Jutarnji list.

Studentice, sve u svojim ranim 20-ima, tvrde da ih je Obi napastovao dok su u njegovom domu tokom privatnih satova glume igrali ljubavne scene.

Glumac je nedavno uhapšen kada je iz Los Angelesa, gdje živi, stigao na londonski aerodrom Heathrow. Policija ga je potom ispitala zbog sumnje da je jednu od spomenutih studentica silovao, a pet njih seksualno zlostavljao.

Obi je pušten nakon što je platio kauciju, a The Sun piše da se razumije da se smatra nevinim te da nije počinio zločine koji mu se stavljaju na teret.

Prema podacima policije, zločini koji mu se stavljaju na teret dogodili su između jula 2012. i augusta 2018. godine. "Šest žena tereti ga za odvojene incidente koji su navodno dogodili na adresi u londonskom kvartu Notting Hill", rekao je glasnogovornik policije za The Sun.

Obi je u seriji "Star Trek: Discovery" glumio Klingonca T'Kuvmu, u "American Gods" igrao je Anubisa, dok je filmu "Snow White and the Huntsman" igrao Mirror Mana. Osim glumačke karijere, Obi gura i redateljsku pa je tako režirao i kratki film "Perfect" u kojem su glumili Tom Hardy, Gemma Arterton i Poppy Delevingne. Obi je radio kao umjetnički direktor glumačke škole Actor in Session.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije