Cristiano Ronaldo može odahnuti: Stavljena tačka na optužbu za silovanje

J. M.
Cristiano Ronaldo može odahnuti: Stavljena tačka na optužbu za silovanje

Fudbalska zvijezda Cristiano Ronaldo neće se suočiti s optužbama za silovanje u Las Vegasu, izjavili su u ponedjeljak iz ureda Okružnog javnog tužilaštva Clark.

"Optužbe protiv Cristiana Ronalda ne mogu biti dokazane. Zbog toga neće biti podizanja optužnice", objavili su iz policije u Las Vegasu za slučaj koji se desio 2009. godine.

Tužbu protiv superzvijezde Juventusa podnijela je Kathryn Mayorga koja je otkrila svoj identitet u intervjuu za njemački Der Spiegel u septembru 2018. godine.

Istog mjeseca, Mayorga je podnijela tužbu, optužujući portugalskog fudbalera da ju je silovao u hotelskoj sobi u Las Vegasu.

Osim Ronalda, optužila je i njegov pravni tim da je iskoristio njeno krhko emocionalno stanje kako bi je prisilio da potpiše sporazum o nagodbi 2009. Ona tvrdi da je primila 375.000 dolara u zamjenu za ćutanje i odustajanje od tužbe. Novom tužbom nastojala je poništiti nagodbu i sporazum.

Metropolitanska policija u Las Vegasu ponovo je otvorila slučaj na njen zahtjev u avgustu 2018. godine, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Clark. Zahtjev za krivično gonjenje upućen je Okružnom tužilaštvu u julu, navodi se u saopćenju.

"Na osnovu pregleda informacija, tvrdnje o seksualnom napadu Cristiana Ronalda ne mogu se dokazati izvan razumne sumnje. Stoga, neće biti optužbi", navodi se u izjavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije