Donald Trump nagovijestio da bi mogao deportirati princa Harryja iz SAD

2
Radiosarajevo.ba
Donald Trump nagovijestio da bi mogao deportirati princa Harryja iz SAD
Foto: EPA-EFE / Princ Harry i Donald Trump

Bivši američki predsjednik i potencijalni budući predsjednik SAD-a Donald Trump sugerirao je da bi princ Harry, u slučaju da on pobijedi na izborima, mogao biti deportiran iz SAD-a, ako se utvrdi da je Harry krivotvorio podatke na svom obrascu za vizu, prenosi Sky.

Trump je sugestivno rekao da kraljevska porodica neće dobiti posebne privilegije ako laže u vezi s korištenjem droga.

U autobiografiji "Spare" Harry je otkrio da je prije uzimao droge, a prema američkom zakonu to je osnova za odbijanje zahtjeva za vizu.

'Kinđe, hvala ti': Mirza Delibašić dobio mural u Tuzli

'Kinđe, hvala ti': Mirza Delibašić dobio mural u Tuzli

U knjizi je otkrio da je koristio kokain, kanabis i psihodelične gljive, pri čemu mu je kanabis pomogao u liječenju traume nakon smrti njegove majke.

"Morat ćemo vidjeti znaju li nešto o drogama, a ako je lagao, morat ćemo poduzeti odgovarajuće mjere", kazao je Trump u intervju u kojem su ga pitali za Harryja i njegovu vizu te američko državljanstvo.

Ipak, mediji prenose da priznanje korištenja droga u prošlosti ne mora nužno rezultirati odbijanjem vize, zabranom ulaska ili boravka u zemlji.

Ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS) saopćilo je da su im potrebna dodatne dvije sedmiceza pronalaženje imigracijskih podataka princa Harryja.

Oglasila se žena koju su mediji proglasili ljubavnicom princa Williama: Ko je Sarah Hanbury

Oglasila se žena koju su mediji proglasili ljubavnicom princa Williama: Ko je Sarah Hanbury

Savezni sudija i dalje razmatra treba li ih objaviti ili ne. Udruženje Heritage, prenose mediji, traži objavu dokumenata kako bi se otkrilo je li Harry lagao na važnom dokumentu.

Naime, status vize princa Harryja u središtu je pravnog spora otkako je američki konzervativni think tank, Heritage Foundation, prošle godine tužio Ministarstvo domovinske sigurnosti zbog onemogućavanja pristupa njegovoj imigracijskoj evidenciji, prenosi Politico.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije