Dijeta od dvije sedmice: Ovako su smršali Beyonce i Jay-Z

0
Radiosarajevo.ba
Dijeta od dvije sedmice: Ovako su smršali Beyonce i Jay-Z
Foto: Društvene mreže / Beyonce i Jay -Z

Slavni muzički par, Beyonce i Jay-Z, uspjeli su se riješiti viška kilograma uz pomoć režima koji je popularan širom svijeta.

Pjevačica i njezin suprug, trude se voditi računa o svom izgledu, ali u jednom su periodu života ipak vodili borbu s viškom kilograma.

Kako su svojevremeno otkrili, tada su se prebacili na popularnu medicinsku ili bolničku dijetu.

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Uz jednostavan jelovnik i tri obroka dnevno, eliminira se višak kilograma tako što se ubrzava metabolizam. Ovaj način mršavljenja je zdraviji od restriktivnih režima prehrane, a prvi su rezultati vidljivi veoma brzo.

Preporučuje se da se dijete držite od 15 do 18 dana, a važno je da iz prehrane izbacite šećere, tjesteninu, krompir i sve proizvode od žitarica. Također, nije dozvoljena konzumacija alkohola, a potrebno je piti dvije litre vode dnevno.

Beyonce se u Londonu pojavila u spektakularnoj haljini balkanske kreatorke

Beyonce se u Londonu pojavila u spektakularnoj haljini balkanske kreatorke

Ono što se ponavlja u gotovo svakom obroku su naranče, a jelovnik je prilično jednostavan. Naime, doručak se uvijek sastoji od istih namirnica, a to su jedna narandža, jedan dvopek te šoljica čaja ili kafe. Za večeru i ručak, preporučuje se kombinacija kuhanih jaja, dvopeka, narandže, junećeg mesa i povrća. Dakle, ako za ručak jedete jaja, za večeru birajte meso i obrnuto.

Također, savjetuje se smanjiti unos soli te je maksimalna preporučena doza pet grama dnevno. Kada završite s dijetom, postepeno u prehranu vraćajte jednu po jednu namirnicu. Ipak, šećere i složenije ugljikohidrate držite ograničenima, piše Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije