Britney Spears napisala memoare: 'Knjiga će prodrmati svijet'

0
Radiosarajevo.ba
Britney Spears napisala memoare: 'Knjiga će prodrmati svijet'
Foto: Variety / Britney Spears

Memoari princeze popa Britney Spears (41) bit će objavljeni na jesen, otkriva Page Six.

Obuhvatit će najranjivije trenutke života Britney Spears, od djetinjstva obične djevojčice s velikim snovima, prekida sa slavnim pjevačem Justinom Timberlakeom, pa i do njezine dugogodišnje bitke sa svojim roditeljima oko skrbništva.

"To je priča o preživljavanju, od skrbništva koje ju je u potpunosti paraliziralo do pronalaženja sreće sa svojim suprugom Samom Asgharijem", rekao je izvor.

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Britney je na knjizi sarađivala s hvaljenim piscem i novinarom Samom Lanskyjem, a američka izdavačka firma Simo & Schuster oduševljena je memoarima koji trenutno prolaze kroz završne revizije prije objavljivanja.

"Njena knjiga je brutalno iskrena. To je priča o ženskom osnaživanju i preuzimanju kontrole nad svojim životom.

Postoje dijelovi ove knjige s kojima se svaka osoba, a posebno žena može poistovjetiti i osjećati se manje usamljeno.

Ona radost i bol pretvara u nešto transcendentno – umjetnost. Knjiga će prodrmati svijet. Vjerujem da će to biti revolucionarni instant bestseler", otkrio je izvor.

Njen advokat Mathew Rosengart i američka agencija Creative Artists Agency sklopili su značajan ugovor od 15 miliona dolara (26,4 miliona KM) što je jedan od najviših u historiji nakon izdavačkih ugovora Baracka i Michelle Obame.

I sama pjevačica je na društvenim mrežama jednom prilikom progovorila o pisanju knjige.

"Zaljubljena sam u život koji sam izgradila za sebe nakon svega što sam poduzela kako bih se riješila oca koji me zlostavljao i kontrolirao 13 godina.

Nemam porodicu koja me cijeni i poštuje, uopšte. To mi je najteži dio jer koliko god sam ih voljela, to je nešto što vjerovatno nikada neću moći preboljeti.

Napisala sam tri različite verzije svoje knjige što je bilo terapeutsko iskustvo za mene", objavila je putem Instagrama.

Britney je 1. februara 2008. prisilno stavljena pod nadzor odlukom suca Reve Goetza. Njen otac James Spears i njen advokat Andrew M. Wallet su od tada u njeno ime donosili poslovne i privatne odluke.

I sama Britney je u nekoliko navrata progovorila kao nije imala pristup svom novcu, nije smjela piti kafu, a pod nadzorom je bila čak i kada se tuširala. Skrbništvo je trajalo do novembra 2021, piše Jutarnji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije