Britney Spears i Elton John objavili duet

0
Radiosarajevo.ba
Britney Spears i Elton John objavili duet
FOTO: Društvene mreže / Britney Spears

Britney Spears se u petak vratila na muzičku scenu nakon šest godina. Objavljen je njen duet s Eltonom Johnom.

Britney, 40-godišnja pjevačica s hitovima poput “Toxic” i “Womanizer”, najavila je ove sedmice na društvenim mrežama objavu dueta “Hold Me Closer” s Eltonom Johnom. To je obrada njegove pjesme “Tiny Dancer” iz 1971.

“Oki dokie…moja prva pjesma u šest godina. Prilično je cool što pjevam s jednim od muškaraca s najviše stila našeg doba”, tvitala je Spears. “Ovo je velika stvar za mene!!!”, dodala je, piše N1

Komšija misli da je djevojčica Danka (2) oteta: 'Dijete nije moglo da propadne u zemlju'

Komšija misli da je djevojčica Danka (2) oteta: 'Dijete nije moglo da propadne u zemlju'

Britney Spears proslavila se još kao tinejdžerica sa svojim prvim albumom “…Baby One More Time” iz 1998.

Udala se Britney Spears, svadbu je zasjenio skandal

Udala se Britney Spears, svadbu je zasjenio skandal

U novembru joj je otac Jamie Spears prestao biti skrbnik nakon što joj je 13 godina kontrolirao privatni život i finansije.

Spears tvrdi da mu je jedini cilj bio pomoći kćeri da obnovi karijeru nakon što je 2007. pretrpjela psihički slom te da je uvijek postupao u njenom najboljem interesu.

Spears je u decembru dala do znanja da se još nije spremna vratiti stvaranju muzike. Njen posljednji studijski album bio je “Glory” iz 2016.

U najavi pjesme “Hold Me Closer”, koja također ima elemente Eltonovih pjesama “The One” i “Don’t Go Breaking My Heart”, navodi se da su se dvoje pjevača prvi put susreli 2014. Godinu dana kasnije, Spears je tvitala koliko joj se sviđa pjesma “Tiny Dancer” i pokrenula ideju o saradnji.

“Nakon što je čuo prvi isječak singla ranije ovog ljeta, Elton John je znao da je odmah prepoznatljiv vokal Britney Spears savršen za oživljavanje pjesme”, navodi se.

John je ove sedmice izveo tu pjesmu u restoranu na jugu Francuske na oduševljenje okupljenih.

“Apsolutno sam oduševljen što sam imao priliku raditi s Britney Spears”, rekao je.

“Ona je doista ikona, jedna od najvećih pop zvijezda svih vremena i zvuči nevjerovatno u ovoj pjesmi. Jako je volim i oduševljen sam onim što smo zajedno stvorili”, dodao je Elton John.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije