Želite li jednostavan i hranjiv obrok: Recept za kinesku deliciju "Chicken Chow Mein"

0
Radiosarajevo.ba
Želite li jednostavan i hranjiv obrok: Recept za kinesku deliciju "Chicken Chow Mein"
Foto: Screenshot/Youtube / Pileći Chow Mein

Poznata britanska kuharica Mary Berry podijelila je jednostavan i ukusan recept za pileći chow mein, savršen izbor za poslovne večere kada nemate puno vremena, ali želite topli i hranjivi obrok.

Ovo klasično kinesko jelo u Marynoj verziji nudi kombinaciju rezanaca, piletine i hrskavog povrća, pripremljeno brzo i bez komplikacija.

Recept je namijenjen za četiri osobe i predstavlja zdraviju i svježiju alternativu uobičajenoj dostavi. Mary u svojoj knjizi Mary’s Foolproof Dinners opisuje chow mein kao "nježno začinjen klasik kineske kuhinje", a ključnu stvar ističe u savjetu: "Klice graha dodajte tek na kraju, samo da se zagriju, a u suprotnom će omekšati i učiniti rezance gnjecavima".

Dragan Bursać: Od Luburića do Primorca, krivi smo mi što šutimo!

Dragan Bursać: Od Luburića do Primorca, krivi smo mi što šutimo!

Za pripremu će vam biti potrebni fini jajačni rezanci, pileća prsa, crni pasulj sos, soja sos, sirće, povrće i začini. Piletina se prvo premaže medom, zatim kratko prži dok ne porumeni, a povrće se sotira u istom tiganju. Nakon što se svi sastojci sjedine, dodaju se rezanci, sos i na kraju klice graha, koje ostaju hrskave.

Maryin chow mein je gotov za manje od pola sata, a posebno je pogodan za one koji žele jednostavno, ali ukusno jelo bez suvišnih kalorija. Dodatni plus je što se sve priprema u jednoj tavi, što olakšava čišćenje nakon večere.

Ovaj recept je idealan podsjetnik da domaća kuhinja ne mora biti komplikovana da bi bila ukusna. Mary Berry još jednom dokazuje da uz nekoliko kvalitetnih sastojaka i kvalitetan recept možete napraviti jelo koje će zadovoljiti cijelu porodicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije