Zaboravite staru metodu: Domaćice sada kisele kupus na potpuno novi način
Među domaćicama i domaćinima pojavio se novi trend koji mijenja dobro poznatu tradiciju kiseljenja kupusa.
Sve više ih odustaje od klasičnog slaganja glavica u burad i prelazi na potpuno drugačiji metod.
Kupus prvo pakuju u kese za zamrzivač, koje se potom probuše, pa tek ga onda ubacuju u bure.
Dan kada je otišao čuveni Kinđe: U ponedjeljak obilježavanje 24. godišnjice smrti Mirze Delibašića
Prodavci kažu da je ovaj način postao hit i da ga žene u domaćinstvu sve brže prihvataju. Benefit je, kažu, što je na ovaj način lakše rasporediti kupus u buretu.
Prema riječima onih koji su metodu već isprobali, kupus ovako kiseljen navodno ima i intenzivniji ukus.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.