Zaboravite staru metodu: Domaćice sada kisele kupus na potpuno novi način

2
Radiosarajevo.ba
Zaboravite staru metodu: Domaćice sada kisele kupus na potpuno novi način
Foto: Pexels / Kiseli kupus

Među domaćicama i domaćinima pojavio se novi trend koji mijenja dobro poznatu tradiciju kiseljenja kupusa.

Sve više ih odustaje od klasičnog slaganja glavica u burad i prelazi na potpuno drugačiji metod.

Kupus prvo pakuju u kese za zamrzivač, koje se potom probuše, pa tek ga onda ubacuju u bure.

Dan kada je otišao čuveni Kinđe: U ponedjeljak obilježavanje 24. godišnjice smrti Mirze Delibašića

Dan kada je otišao čuveni Kinđe: U ponedjeljak obilježavanje 24. godišnjice smrti Mirze Delibašića

Prodavci kažu da je ovaj način postao hit i da ga žene u domaćinstvu sve brže prihvataju. Benefit je, kažu, što je na ovaj način lakše rasporediti kupus u buretu. 

Prema riječima onih koji su metodu već isprobali, kupus ovako kiseljen navodno ima i intenzivniji ukus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije