Postanite majstori za kupus salate: Trik za najukusniji coleslaw je u jednom sastojku
Vrijeme je zimnice i ukiseljenog povrća, ali i u zimskoj sezoni, naš organizam treba svježe voće i povrće koje će nam dati dovoljno nutritijenata i vlakana.
Kada je u pitanju serviranje salate, jedna je ipak kraljica.
To je domaća salata od kupusa, ali u receptu za coleslaw, popularnu salatu, ona je 'pojačana' crvenim kupusom i mrkvom uz kremasti preljev.
Novinarka Mirza Vranj traži pomoć: Nakon reakcije na antibiotike vraćaju je kući, a stanje sve gore
Nevjerovatno svježa i hrskava, savršen je prilog za mnoga jela, uključujući mesna i vegetarijanska.
Sastojci
- glavica svježeg kupusa (oko 250 grama)
- glavisa crvenog kupusa (oko 250 grama)
- tri mrkve
- sirće
- majoneza
- sol
- malo šećera
Poznati kuhar otkriva savršen recept za biftek: Postupak za sočan i hrskav rezultat
Priprema
1. Da biste pripremili kupus za salatu od kupusa, uklonite sve oštećene vanjske listove. Glavu kupusa isjecite na četvrtine i izvadite jezgru. Zatim tanko narežite četvrtine kako biste dobili savršene, fine kriške i izrendajte ga na mandolini ili rendalici.
Izrendajte i mrkvu, piše InspiredTaste.
2. Pomješajte sastojke za preljev. Najbolje je koristiti pet do šest kašika majoneze, pola kašike sirćeta, čajnu kašiku soli i pola čajne kašike šećera.
3. Dobro izmješajte sastojke sa preljevom.
4. Ako je previše suho, slobodno dodajte još majoneze ili 'razbijte' je sa kašikom kiselog vrhnja.
5. Ohladite u frižideru prije serviranja.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.