Ukusan i brz obrok: Krompir i kobasica iz tave za samo 30 minuta
Kad ti treba nešto jednostavno, brzo i ukusno, ova tava s krompirom i kobasicom je pravi izbor.
Kombinacija zlatno pečenog krompira i sočnih kobasica oduševit će vas i nahraniti cijelu porodicu.
Sastojci:
- 6 srednjih krompira
- 4-5 kobasica (po želji, najbolje dimljene ili svježe)
- 1 crveni luk
- 2 čena bijelog luka
- 2 kašike ulja
- So, biber, paprika u prahu po ukusu
- Svježi peršun za dekoraciju
Priprema:
Ogulite krompir i isjecite ga na tanke kriške. Luk narežite na kolutove, a bijeli luk sitno nasjeckajte.
Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i pržite dok ne omekša, zatim dodajte bijeli luk i kratko propržite.
Elon Musk pozvao na potpuno ukidanje EU: "Vratite suverenitet državama"
Dodajte krompir i začine – so, biber i papriku. Promiješajte i poklopite.
Nakon 10 minuta, kad krompir malo omekša, dodajte narezane kobasice. Poklopite i nastavite peći na laganoj vatri oko 15 minuta, povremeno promiješajte da se sve ravnomjerno ispeče.
Pred kraj pospite svježim peršunom i poslužite odmah.
Savjet: Uz ovu tavu možete poslužiti kiselo mlijeko ili domaći ajvar za dodatni užitak.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.