Ne možete joj odoljeti: Pita od blitve i sira koja će vas osvojiti na prvi zalogaj
Kad poželimo nešto brzo, jednostavno i ukusno, često posegnemo za receptima koji nas spašavaju i kad nemamo puno vremena, ali ipak želimo na stol staviti domaće jelo.
Upravo takva je pita od blitve i sira, sočna i idealna i za obiteljski ručak i za ponijeti na posao. Može se poslužiti i topla i hladna, a uvijek će oduševiti svojim finim spojem okusa.
Sastojci (za lim 20 x 30 cm):
- 400 g blitve
- 300 g svježeg sira
- 200 g kiselog vrhnja
- 3 jaja1 pakiranje kora za pitu
- 5 žlica ulja
- sol, biber
Priprema:
Najprije se blitva opere, nasjecka i kratko prokuha u kipućoj vodi samo da omekša. Potom se dobro ocijedi i pomiješa sa svježim sirom, kiselim vrhnjem, jajima, te posoli i pobiberi.
Lino i dm udružuju snage za podršku Roditeljskim kućama u Sarajevu i Tuzli
Tepsija se premaže uljem, pa se počinje slagati pita: red kore, red nadjeva, pri čemu se svaka kora lagano premaže uljem da bi pita ostala sočna i dobila zlatnu koricu. Na kraju se stavi kora premazana uljem, pa se cijela pita peče u rerni oko 35 minuta na 200 °C, dok ne poprimi lijepu zlaćanu boju.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.