Naše nane i bake su uvijek dodavale ovaj sastojak u tijesto za krofne: Zato uvijek ispadnu mekane
Krofne nas podsjećaju na djetinjstvo, kada su nas nane i bake dočekivale sa toplim i slatkim pecivom koje je mirisalo već sa ulaznih vrata.
Mekane i vazdušaste svima su omiljene. Njihova jedina mana je što se prže u dosta ulja, pa mogu da budu masne.
Naime, ako dodate prašak za pecivo ili sodu bikarbonu u tijesto, ono neće upiti ulje. Ali i za ovaj trik većina domaćica zna.
Popis stanovništva na Trebeviću: Family day napunio Vidikovac i sarajevsku žičaru
Također, ono mora da bude dobro zagrijano, jer tako tijesto neće upiti višak, piše Direktno.
Postoji još jedan magični sastojak za koji mnogi ne znaju, a to je alkohol koji se dodaje u tijesto.
Ako dodate samo kašiku nekog jačeg alkohola (npr. votke ili konjaka) rezultat će biti savršen. Tijesto za krofne onda neće upiti ulje uz ovaj sastojak, a bit će vazdušasto i mekano.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.