Naše nane i bake su uvijek dodavale ovaj sastojak u tijesto za krofne: Zato uvijek ispadnu mekane

2
Radiosarajevo.ba
Naše nane i bake su uvijek dodavale ovaj sastojak u tijesto za krofne: Zato uvijek ispadnu mekane
Foto: Freepik / Krofne / Ilustracija

Krofne nas podsjećaju na djetinjstvo, kada su nas nane i bake dočekivale sa toplim i slatkim pecivom koje je mirisalo već sa ulaznih vrata.

Mekane i vazdušaste svima su omiljene. Njihova jedina mana je što se prže u dosta ulja, pa mogu da budu masne.

Naime, ako dodate prašak za pecivo ili sodu bikarbonu u tijesto, ono neće upiti ulje. Ali i za ovaj trik većina domaćica zna.

Popis stanovništva na Trebeviću: Family day napunio Vidikovac i sarajevsku žičaru

Popis stanovništva na Trebeviću: Family day napunio Vidikovac i sarajevsku žičaru

Također, ono mora da bude dobro zagrijano, jer tako tijesto neće upiti višak, piše Direktno.

Postoji još jedan magični sastojak za koji mnogi ne znaju, a to je alkohol koji se dodaje u tijesto.

Ako dodate samo kašiku nekog jačeg alkohola (npr. votke ili konjaka) rezultat će biti savršen. Tijesto za krofne onda neće upiti ulje uz ovaj sastojak, a bit će vazdušasto i mekano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije