Recept za prave domaće krofne: Ukus koji se ne propušta
Domaće krofne imaju onu posebnu toplinu i miris koji odmah vraća u djetinjstvo.
U ovom receptu otkrit ćete kako da napravite mekane, pahuljaste krofne koje uspijevaju svaki put. Bilo da ih volite prazne, punjene ili posute šećerom, bit će savršene za porodično druženje ili slatki doručak, piše Ona.rs.
Sastojci:
4 kašike putera, omekšanog
Stanari Radićeve ulice u Sarajevu: "Satima slušamo istu pjesmu Indexa. Ovo je masovno uznemiravanje"
1 šolja šećera
Starinske kockice od oraha: Recept za kolač koji će vas vratiti u dobra stara vremena
3 jajeta
2 šolje bijelog brašna, prosijanog
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica cimeta
4-5 šolja masti za prženje ili ulja
Priprema:
Miješajte zajedno šećer i puter dok ne postanu kremasti. Razbijajte jedno po jedno jaje.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet i lagano miješajte. Mijesite tijesto sve dok ne postane glatko i napravite od njega manje kuglice.
U velikoj šerpi zagrijte mast i polako ubacujte loptice od tijesta, jednu po jednu. Ulje ne smije da bude previše zagrijano, jer će izgorjeti tijesto.
Pustite ih da se prže dok ne postanu zlatno smeđe boje. Svako malo ih okrenite da bi se ispržile jednako. Staviti ih da se cijede na ubrusu.
Možete ih filovati nadjevom po želji.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.