Kuhari otkrili tajnu: Dodajte ovaj sastojak u tijesto i krofne neće upiti ulje

0
Radiosarajevo.ba
Kuhari otkrili tajnu: Dodajte ovaj sastojak u tijesto i krofne neće upiti ulje
Foto: Pixabay / Krofne

Krofne su omiljena poslastica koja nas podsjeća na djetinjstvo, ali često upijaju puno ulja dok se prže.

Pravi majstori pronašli su način kako da krofne ne budu masne.

Postoji trik da izbjegnete ovaj problem: dodavanje praška za pecivo ili sode bikarbone u tijesto spriječit će upijanje ulja, ali treba voditi računa da je ulje dovoljno zagrijano.

Bosna i Hercegovina saznala potencijalne rivale u grupi na Svjetskom prvenstvu

Bosna i Hercegovina saznala potencijalne rivale u grupi na Svjetskom prvenstvu

Još jedan trik je dodavanje kašike alkoholnog napitka (poput votke ili konjaka) u tijesto, piše Stvar ukusa.

Ovaj sastojak pomažfne da tijesto ostane mekano, vazdušasto i da ne upije previše ulja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije