Mekane i sočne: Donosimo recept za puter kifle od kojih će zamirisati cijela kuća

Priprema nije komplikovana, a ove kifle su savršene za doručak.
Sastojci
- 600 g glatkog brašna
- 250 ml mlijeka
- 100 g putera
- 100 g šećera
- 1 kesica kvasca
- 1 jaje
- 50 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
Za premaz
- 2 kašike hladnog mlijeka
- 1 žumance
Priprema
Zagrijte rernu na 220 stepeni. U toplom mlijeku otopite puter. U mlakoj vodi otopite kvasac. Pomiješajte brašno, šećer, so, jaje, smjesu s kvascem i puterom i mijesite mikserom dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijte krpom i ostavite da naraste oko sat vremena, dok se tijesto ne udvostruči.

Prijavljeno više od 6.500 osoba: Učesnici Marša mira u velikom broju pristižu u Nezuk
Pleh obložite papirom za pečenje. Premijesite tijesto i podijelite na 12 kuglica. Oblikujte kifle i poređajte ih na pleh. Ostavite da narastu dok se rerna zagrijava. Premažite kifle mješavinom hladnog mlijeka i umućenog žumanca.
Pecite oko 15 minuta na 220 stepeni, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.