Influenserica otkriva trik za pesto sos: Ovako može trajati i do šest mjeseci
Većina ljudi u frižideru krije zaboravljene teglice sa starim umacima, poput pesta ili paradajz sosa.
Umjesto da ih bacate nakon što se pokvare, jedna mama podijelila je jednostavan i jeftin trik kako da ih sačuvate mjesecima. Njen način čuvanja umaka oduševio je hiljade ljudi na društvenim mrežama.
Casey Major-Bunce, poznata influenserica i majka, otkrila je na Instagramu da pesto iz teglice, koji obično traje oko pet dana u frižideru, možete čuvati do šest mjeseci i to bez komplikacija. "Mrzim bacanje hrane, ali još više mrzim usitnjavanje bijelog luka, čili papričica i svih tih sitnih dodataka", rekla je Casey.
Elon Musk pozvao na potpuno ukidanje EU: "Vratite suverenitet državama"
Trik je u tome da ostatke umaka rasporedite kašikom po komadima papira za pečenje, zatim ih složite jedan na drugi, pa sve stavite u plastičnu vrećicu i zamrznete. "Nema tu nikakve nauke, samo razmažete, složite i stavite u zamrzivač", dodala je.
Ovaj pristup ne samo da štedi novac i vrijeme, već je i ekološki prihvatljiv jer se koristi biorazgradivi papir za pečenje. Rolla papira je jako jeftino, a koristi se vrlo malo po jednoj turi. Tako možete sačuvati umake za buduće recepte bez da se pokvare.
Trik je naišao na brojne pohvale na internetu, a neki su podijelili i svoje verzije poput zamrzavanja pesta direktno u staklenci ili stavljanja u kalupe za led. Bilo kako bilo, ovaj trik je pravi spas za sve one koji ne stignu iskoristiti sadržaj teglice na vrijeme.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.