Gotov za 15 minuta: Za današnji ručak pripremite tjesteninu sa graškom i pestom
Radiosarajevo.ba
Brzo i uksuno, priprema svega traje 15 minuta.
Vrlo je jednostavna, imate kesicu spageta (mogu i tagliatelle), pesto, smrznuti grašak - to je to.
U nastavku teksta donosimo vam novi popularni recept koji je oduševio mnoge korisnike interneta.
Potpuna ludnica u Skenderiji: Pogledajte slavlje košarkaša i navijača BiH
Tjestenina s pestom od graška:
Sastojci:
- 300 g tjestenine
- 200 g smrznutog graška
- 1 mali režanj bijelog luka
- listići mente
- 60 g pinjola
- 60 g parmezana
- 4 kašike maslinovog ulja
- sol, biber
Priprema:
- Smrznuti grašak kuhajte otprilike tri minute u kipućoj vodi pa ga procijedite.
- Bijeli luk, listiće mente, sol i biber zgnječite. Dodajte pinjole i grašak pa sve zgnječite do teksture koja vam odgovara. Umiješajte naribani parmezan i nekoliko kašika maslinovog ulja.
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedite je, ali ostavite pola šoljice vode u kojoj se kuhala.
- Pomiješajte tjesteninu s pestom i malo vode od kuhanja. Dobro promiješajte, premjestite na tanjure pa prelijte s još malo maslinovog ulja, piše Sensa.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)