Ideja za najbrži nedjeljni ručak: Krompir gulaš u pretis loncu

0
Radiosarajevo.ba
Ideja za najbrži nedjeljni ručak: Krompir gulaš u pretis loncu
Foto: Coolinarika / Krompir gulaš

Nedjelja je dan kada svi želimo predah od kuhanja, ali i topao, domaći obrok na stolu.

Ako ste u potrazi za idejom koja ne oduzima mnogo vremena, a istovremeno je ukusna i zasitna, ovaj krompir-gulaš iz pretis lonca pravi je izbor.

Uz nekoliko osnovnih sastojaka i minimalan trud, dobit ćete ručak koji miriše na domaću kuhinju i koji će se sigurno često vraćati na vašu trpezu.

Duška Jurišić o šovinističkom prilogu RTRS-a: Ovo je javni pečat politike huškanja protiv Bošnjaka

Duška Jurišić o šovinističkom prilogu RTRS-a: Ovo je javni pečat politike huškanja protiv Bošnjaka

Sastojci:

1 kg krompira
2 mrkve (ili, još bolje, jedna veza tzv. "zeleni")
1 luk
2 režnja bijelog luka
300-400 gr. mesa (junetina, piletina...šta god vam je po volji)
200gr pasiranog paradajza
1 kašika aleve paprike
so i biber
ulje

Priprema:

Isjeckajte luk i dinstajte ga kratko na ulju (dok ne "zacakli"). Kako bi izvukli ono najbolje od luka, predlažemo vam da stavite i prstohvat šećera dok ga dinstate.

Dodajte meso i često miješajte. Dodajte nasjeckane mrkvu, korijen peršuna, celer ("zelen") i kad se meso počne lijepiti za dno pretis lonca, dodajte šolju vode.

Ogulite krompir, narežite ga na veće kocke i ubacite u pretis.

Dodajte bijeli luk, pasirani paradajz, alevu papriku, so i biber, sačekajte da provri i zatvorite pretis. Kuhajte 15ak minuta i to je to!

Prijatno vam, uživajte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije