Nešto što niste do sada probali: Recept za kobasice sa "ljutim medom"
Kada dani postanu kraći, a hladnoća se sve više osjeti u zraku, topli i zasitni obroci postaju nezaobilazan dio svakodnevice.
Kobasice su jedan od klasičnih izbora za zimske dane, jednostavne za pripremu, svestrane i izuzetno ukusne, bilo da se peku u tavi, rerni ili krčkaju u bogatom umaku. U kombinaciji s pire krompirom i sosom, ovaj obrok već dugo važi za pravi sinonim za udobnost i domaću kuhinju.
Ipak, ljubitelji ove klasike mogu je lako podići na viši nivo uz jednostavan trik prije pečenja. Riječ je o glazuri od ljutog meda, koja se sastoji od svega dva sastojka i nanosi se na kobasice prije nego što se stave u rernu. Ovaj mali dodatak daje jelu potpuno novu dimenziju okusa, spajajući slatkoću i blagu ljutinu.
Poznati meteorolog iz regiona objavio kakvo će nam vrijeme biti za Novu godinu i početkom januara
Recept je veliku pažnju privukao na društvenim mrežama, gdje ga je podijelila nutricionistica i fitness entuzijastica Lauren Nichole. Video s pripremom jela pregledan je više stotina hiljada puta, a komentari korisnika prepuni su oduševljenja. Mnogi su ga opisali kao savršen obrok za jesen i zimu, ističući bogat okus i jednostavnu pripremu.
U kombinaciji s lukom, bogatim umakom i kremastim pire krompirom, ovo jelo postaje pravi "comfort food" za hladne večeri. Priprema ne zahtijeva posebne kulinarske vještine, a rezultat je obrok koji izgleda i ima okus kao da je stigao iz restorana.
Za pripremu je potrebno kobasice premazati mješavinom meda i čilja te ih peći u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Krompir se kuha dok ne omekša, a zatim se zgnječi s malo maslaca, mlijeka, soli i bibera. Luk se lagano karamelizira i poveže s gotovim umakom, nakon čega se svi elementi serviraju zajedno, jednostavno, zasitno i idealno za hladne dane.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.