Dolcela recept | Lisnate vanilija kocke s malinama – Kremasta i osvježavajuća poslastica

0
Radiosarajevo.ba
Dolcela recept | Lisnate vanilija kocke s malinama – Kremasta i osvježavajuća poslastica
Foto: Coolinarika / Lisnate vanilija kocke s malinama

Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!

Spoj hrskavog lisnatog tijesta, bogate kreme od vanilije i sočnih malina čini ove kocke neodoljivim desertom. Brzo se pripremaju i savršene su za sve prilike.

Sastojci

  • 1 lisnato tijesto

Vanilijina krema

Dan kada je otišao čuveni Kinđe: U ponedjeljak obilježavanje 24. godišnjice smrti Mirze Delibašića

Dan kada je otišao čuveni Kinđe: U ponedjeljak obilježavanje 24. godišnjice smrti Mirze Delibašića

  • 1l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije Dolcela
  • 2 žumanca
  • 200g putera
  • 200g margarina
  • 200g šećera

Malina fil

  • 500g malina
  • 180g šećera
  • 200ml vode
  • 3 pudinga vanilin Dolcela

Ostatak

  • 1 šlag pjena Dolcela

Priprema

Pečenje lisnatog tijesta – Lisnato tijesto razvaljati i ispeći dvije kore na 200°C dok ne porumene. Ostaviti ih da se ohlade.

Priprema kreme – Puding od vanilije skuhati u mlijeku sa šećerom i vanilin šećerom. Ostaviti da se ohladi pa dodati umućenu slatku pavlaku.

Slaganje kolača – Na jednu koru rasporediti kremu, posuti malinama i prekriti drugom korom.

Finalni dodir – Kolač posuti šećerom u prahu i ostaviti u frižideru da se stegne prije rezanja.

Savjeti za savršen rezultat

Lisnato tijesto izbockajte viljuškom prije pečenja kako bi ravnomjerno naraslo.

Ako koristite zamrznute maline, ostavite ih da se ocijede prije slaganja kolača.

Kolač je najbolje poslužiti dobro rashlađen, kako bi se okusi lijepo sjedinili.

Lisnate vanilija kocke s malinama su jednostavne za pripremu, a njihov okus oduševit će svakog ljubitelja kremastih deserata!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije