Dolcela recept | Limun raspucanci – prhki keksići s osvježavajućom aromom citrusa

0
Radiosarajevo.ba
Dolcela recept | Limun raspucanci – prhki keksići s osvježavajućom aromom citrusa
Foto: Coolinarika / Limun raspucanci

Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!

Limun raspucanci su prhki keksići prepoznatljivi po karakterističnim pukotinama na površini, naglašenim zbog šećera u prahu kojim se posipaju prije pečenja.

Ovi keksići s dominantnom aromom limuna često se pripremaju tokom praznika.

Uživo | Pratite izvlačenje grupa za SP: Zmajevi će saznati potencijalne protivnike

Uživo | Pratite izvlačenje grupa za SP: Zmajevi će saznati potencijalne protivnike

Sastojci

  • 1 Dolcela raspucanci
  • 2 jaja
  • 60 ml (5 kašika) ulja

Priprema

Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaja i ulje. Sve zajedno umijesite dok ne dobijete glatko tijesto.​

Tijesto podijelite na dva dijela, omotajte plastičnom folijom i ostavite u frižideru minimalno 30 minuta.​

Kad se tijesto ohladi, pećnicu zagrijte na 180°C bez ventilatora ili 160°C s ventilatorom (uslove pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice).​

Uzmite jednu polovicu tijesta iz frižidera i oblikujte kuglice veličine oraha.​

Kuglice uvaljajte u posip (šećer u prahu), pa ih stavite na pleh za pečenje razmaknuto, da se dižući pri pečenju ne spoje. Ponovite postupak s drugom polovicom tijesta.​

Pecite u zagrijanoj pećnici 10 minuta.​

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije