Dolcela recept | Klasični Cheesecake - Savršen spoj kremaste teksture i prhke podloge

0
Radiosarajevo.ba
Dolcela recept | Klasični Cheesecake - Savršen spoj kremaste teksture i prhke podloge
Foto: Coolinarika / Cheesecake

Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!

Ovaj klasični cheesecake je jednostavan za pripremu, a rezultat je kremasta i ukusna torta koja će zadovoljiti sve ljubitelje sira.

Sastojci:

Podloga

Impresivan, ali maglom obavijen pogled na Sarajevo

Impresivan, ali maglom obavijen pogled na Sarajevo

  • 250 g digestive keksa
  • 2 kašike šećera
  • 100 g putera
  • po želji malo cimeta

Nadjev

  • 500 g krem sira ricotta, može i ABC
  • 2 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer Dolcela

Preljev

  • 2 kiselog vrhnja 20% mm
  • 3 kašike šećera
  • 2 vanilin šećera Dolcela

Priprema

Priprema podloge

Sameljite kekse i pomiješajte ih sa šećerom, cimetom (po želji) i otopljenim puterom.

Utisnite smjesu u kalup za tortu.

Pecite 10 minuta na 180°C i izvadite da se ohladi.​

Priprema nadjeva

Izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer.

Dodajte sir i miješajte dok se smjesa ne sjedini.

Izlijte nadjev na podlogu i poravnajte.

Pecite oko 40 minuta na 170°C.​

Priprema preljeva

Izmiksajte sve sastojke za preljev.

Kada izvadite tortu iz pećnice, prelijte je preljevom od ćoškova prema sredini.

Vratite tortu u isključenu pećnicu na 10 minuta.​

Hlađenje

Izvadite tortu iz pećnice i pažljivo prođite tanjim nožem uz stranice kalupa.

Ohladite tortu u kalupu, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru tokom noći.

Uživajte u pripremi i degustaciji ovog klasičnog cheesecakea!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije