Dolcela recept | Kapri torta – voćna svježina u svakom zalogaju

0
Radiosarajevo.ba
Dolcela recept | Kapri torta – voćna svježina u svakom zalogaju
Foto: Coolinarika / Kapri torta

Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!

Kapri torta je savršen spoj osvježavajućih jagoda, kremastog fila i mekanog biskvita. Ova voćna poslastica je idealna za ljetne dane, ali i za svaku priliku kada želite nešto lagano i osvježavajuće.

Sastojci

Kora 2x

Susret na kojeg se čekalo 15 godina: Bosna dočekuje Crvenu zvezdu u Zetri

Susret na kojeg se čekalo 15 godina: Bosna dočekuje Crvenu zvezdu u Zetri

  • 5 bjelanaca
  • 90 gr šećera (kristal)
  • 100 gr oraha
  • 1 kašika brašna
  • 1 kesica vanilin šećer Dolcela

Fil sa jagodama

  • 150 gr šećera (kristal)
  • 4dcl soka od jagode
  • 500 gr jagoda
  • 2 kašike gussnel Dolcela (gustin)
  • 80 gr pudinga jagoda Dolcela

Žuti fil

  • 10 žumanaca
  • 150 gr šećera (kristal)
  • 2 vanilin pudinga Dolcela
  • 2 kesice vanilin šećer Dolcela
  • 400 ml mlijeka
  • 125 gr margarina
  • 100 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica želatina Dolcela

Dodatno

  • 8 kašika soka od jagode za natapanje kora
  • 100 gr šlag pjena Dolcela
  • malo mlijeka za šlag

Priprema

Priprema biskvita – Umutiti jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta, zatim dodati brašno i prašak za pecivo. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

Priprema fila – Puding skuhati u mlijeku sa šećerom i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti s ohlađenim pudingom.

Priprema voćnog sloja – Jagode izmiksati sa šećerom, dodati želatin pripremljen prema uputstvu i ostaviti da se stegne.

Slaganje torte – Na ohlađeni biskvit nanijeti fil, zatim voćni sloj, i na kraju umućenu slatku pavlaku sa vanilin šećerom.

Hlađenje i serviranje – Tortu ostaviti u frižideru nekoliko sati prije posluživanja.

Savjeti za savršen rezultat

Koristite svježe, zrele jagode za najbolji okus.

Puding dobro ohladite prije dodavanja margarina kako bi fil bio kremast.

Ostavite tortu u frižideru preko noći kako bi se svi slojevi sjedinili i tekstura bila savršena.

Kapri torta je prava voćna fantazija – lagana, kremasta i neodoljivo osvježavajuća!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije