Dolcela recept | Sočni kolač s jabukama – mirisan i mekan desert

0
Radiosarajevo.ba
Dolcela recept | Sočni kolač s jabukama – mirisan i mekan desert
FOTO: Coolinarika / Sočni kolač s jabukama

Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!

Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač s jabukama osvaja svakim zalogajem! Savršena kombinacija jabuka, cimeta i mekanog biskvita čini ga idealnim za svaku priliku.

Sastojci

  • 300 g šećera
  • 2 vanilin šećera Dolcela
  • pola limuna
  • 1 kg jabuka
  • 250 g petit beurre keksa
  • 2 Dolcela pudinga okus vanilija
  • ½ kašičice Vegeta Maestro mljevenog cimeta
  • 1 šlag pjena Dolcela

Priprema

Priprema smjese – Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodati ulje i mlijeko te lagano promiješati.

Uzbuna u Irskoj: Dronovi krenuli na avion u kojem je bio Volodimir Zelenski

Uzbuna u Irskoj: Dronovi krenuli na avion u kojem je bio Volodimir Zelenski

Dodavanje suvih sastojaka – Prosijati brašno s praškom za pecivo i cimetom, zatim postepeno dodavati u smjesu, lagano miješajući.

Dodavanje jabuka – Jabuke oguliti i naribati, zatim ih umiješati u smjesu.

Pečenje – Smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen pleh, poravnati i peći na 180°C oko 30-35 minuta, dok kolač ne porumeni.

Finalni dodir – Ostaviti da se ohladi, zatim posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Savjeti za savršen rezultat

Jabuke birajte sočne i slatkaste za najbolji okus kolača.

Cimet dodaje poseban miris i aromu, ali ga možete zamijeniti vanilijom ako više volite blaži okus.

Kolač možete poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanilije za još bolji doživljaj.

Sočni kolač s jabukama je brz, jednostavan i savršen uz šolju kafe ili čaja!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije