Dolcela recept | Čarobni kolač od jogurta – Jednostavna poslastica za svaki dan

1
Radiosarajevo.ba
Dolcela recept | Čarobni kolač od jogurta – Jednostavna poslastica za svaki dan
Foto: Coolinarika / Čarobni kolač od jogurta

Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!

Čarobni kolač od jogurta je mekan, sočan i lagan desert koji se brzo priprema, a još brže nestaje sa stola. Njegova jednostavna priprema i savršen balans okusa čine ga idealnim izborom za porodične trenutke uz kafu ili čaj.

Sastojci

  • 900 g čvrstog jogurta
  • 100 ml šlaga 5+ Dolcela
  • 5 jaja
  • 2 limun šećera Dolcela ili vanilinog šećera
  • 120 g šećera
  • po želji malo naribane korice limuna
  • 110 g gussnela Dolcela (gustina)
  • 40 g (1 vrećica) pudinga vanilin Dolcela (prah)

Priprema

Priprema smjese – U zdjeli umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodajte ulje i jogurt, pa sve dobro izmiješajte.

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo: "Ovo su trenutno najtraženija zanimanja"

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo: "Ovo su trenutno najtraženija zanimanja"

Dodavanje suhih sastojaka – U smjesu lagano umiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Ako želite dodatnu aromu, dodajte naribanu koricu limuna.

Pečenje – Smjesu sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup te pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Završni dodir – Kada se kolač ohladi, pospite ga šećerom u prahu.

Savjeti za savršen rezultat

Jogurt možete zamijeniti kiselim vrhnjem za još bogatiji okus.

Po želji, u tijesto možete dodati suho voće, komadiće čokolade ili orašaste plodove.

Kolač čuvajte u zatvorenoj posudi kako bi ostao mekan i svjež nekoliko dana.

Čarobni kolač od jogurta oduševit će vas svojom mekoćom i jednostavnošću – savršen je za svaku priliku!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije