Brzi jogurt štapići sa salamom i sirom: Savršeno mekani iznutra, a lagano hrskavi izvana
Jogurt štapići i njihov miris kada su svježe prženi uvijek vraća u one jednostavne trenutke kada se iz kuhinje širio topli miris domaće hrane.
Ovi brzi i mekani slani štapići pripremaju se bez kvasca, što znači da nema dugog čekanja, a rezultat je savršeno prozračna unutrašnjost i lagano hrskava korica. Zahvaljujući kombinaciji jogurta, svježeg sira, kačkavalja i salame, svaki zalogaj donosi pun okus i teksturu koja osvaja.
Ovaj recept je posebno praktičan jer se štapići mogu pržiti ili peći u rerni, ovisno o tome kakvu teksturu preferirate.
Bosna i Hercegovina saznala potencijalne rivale u grupi na Svjetskom prvenstvu
Prženi dobivaju zlatno-smeđu boju i blagu hrskavost, dok pečeni ostaju mekani i prozračni. Možete ih poslužiti samostalno ili uz umake poput kisele pavlake, ajvara ili domaćeg umaka od paradajza, piše Gastro kutak.
Sastojci:
2 kom. jaja
250 ml jogurta
100 g svježeg sira
100 g kačkavalja (kravlji ili ovčji sir)
100 g salame (po želji)
450 g brašna
10 g praška za pecivo
1 kašičica soli
Priprema:
1. Umutite dva jaja pa im dodajte jogurt.
2. Potom dodajte svježi sir, salamu i kačkavalj.
3. Sve sjedinite pa dodajte brašno pomiješano sa solju i praškom za pecivoUmijesite tijesto koje je mekano i ne lijepi se za ruke. Zatim ga zamotajte u prozirnu foliju i odložite u frižider na pola sata.
4. Nakon toga razvaljajte tijesto na radnoj površini na približno 1 cm debljine pa režite tanke trakice.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.