Spremite se za putovanje u svijet čarobnjaka: Warner Bros traži nove glumce za seriju "Harry Potter"

0
Radiosarajevo.ba
Spremite se za putovanje u svijet čarobnjaka: Warner Bros traži nove glumce za seriju "Harry Potter"
Foto: You Tube / Harry Potter

Serija Harry Potter je u punom zamahu jer je HBO službeno započeo potragu za novim Harryjem, Ronom i Hermionom.

Planirano je da serija izađe negdje 2026. godine, a očekuje se da će trajati deset godina, s tim da će svaka sezona serije obrađivati jednu od sedam knjiga J.K. Rowling.

Vijest o seriji potvrđena je prošle godine na prezentaciji Warner Bros. Discovery, kada je predsjednik i CEO HBO & Max Content Casey Bloys izjavio: "Drago nam je što ćemo publici omogućiti da otkrije Hogwarts na potpuno novi način."
 
"Harry Potter je kulturni fenomen i jasno je da postoji velika ljubav i želja za Čarobnjačkim svijetom.

Ekološki iskorak: Srbija proizvela prvu električnu energiju iz otpada

Ekološki iskorak: Srbija proizvela prvu električnu energiju iz otpada

"U partnerstvu s Warner Bros. Television i J.K. Rowling, ova nova Max Original serija će duboko istražiti svaku od ikoničnih knjiga koje obožavatelji uživaju već sve ove godine."

Jeste li znali da je jedan lik iz Harry Pottera stvarno postojao? Evo koji

Jeste li znali da je jedan lik iz Harry Pottera stvarno postojao? Evo koji

Iako se malo zna o ovom rebootu do sada, službena Instagram stranica Harry Pottera danas je objavila otvoreni poziv za audiciju, tražeći djecu uzrasta od 9 do 11 godina za uloge Harryja Pottera, Hermione Granger i Rona Weasleyja.

Poziv napominje da djeca moraju biti rezidenti Ujedinjenog Kraljevstva ili Irske, te da moraju imati između 9 i 11 godina u aprilu 2025. godine — što sugeriše da se tada očekuje početak produkcije.

Odluka HBO-a da organizuje otvoreni casting odražava prethodni proces castinga za originalne filmove o Harryju Potteru. Rupert Grint i Emma Watson, koji su igrali Rona i Hermionu, otkriveni su putem otvorenih audicija, pri čemu je Watson posebno audiciju obavila preko svoje škole.

Poznato je kad stiže serija o Harryju Potteru

Poznato je kad stiže serija o Harryju Potteru

Odluka studija da se odluči za otvoreni casting vjerovatno znači da se nadaju da će pronaći isti sretan slučaj koji su producenti otkrili prije više od 20 godina s Grintom, Watson i Danielom Radcliffeom (koji je igrao Harryja).

CEO Warner Bros. David Zaslav potvrdio je ranije ove godine da će serija biti emitovana na Maxu (prethodno poznatom kao HBO Max) 2026. godine i da su sastanci s Rowling i izvršnim direktorima Warner Brosa već počeli.

"Obje strane su jednostavno oduševljene što ponovo pokreću ovaj franšizu," rekao je Zaslav na pozivu za sastanak o rezultatima za četvrti kvartal Warner Bros.

Tužna vijest za ljubitelje filmova o Harry Potteru: Preminuo je Dumbledore

Tužna vijest za ljubitelje filmova o Harry Potteru: Preminuo je Dumbledore

"Naši razgovori su bili odlični, i ne možemo biti uzbuđeniji zbog onoga što nas očekuje. Jedva čekamo da podelimo deceniju novih priča s obožavateljima širom svijeta na Maxu."

U međuvremenu, Rowling je u izjavi iz 2023. godine, objavljenoj zajedno s najavom serije, izjavila da se raduje istraživanju 'dubine i detalja' svojih knjiga u 'dugačkoj televizijskoj seriji.'

"Posvećenost Maxa očuvanju integriteta mojih knjiga je važna za mene, i radujem se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti stepen dubine i detalja koji samo dugačka televizijska serija može pružiti," dodala je, piše Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije