Poznato je kad stiže serija o Harryju Potteru

0
Radiosarajevo.ba
Poznato je kad stiže serija o Harryju Potteru
Foto: IMDb / Posljednji Harry Potter film snimljen prije više od deset godina

CEO Warner Bros. Discovery-a, David Zaslav, je na posljednjem finansijskom razgovoru izrazio uzbuđenje što će Harry Potter TV serija debitovati na njihovom Max streaming servisu 2026. godine.

Zaslav je istakao da je poslednji Harry Potter film snimljen prije više od desetak godina, i da će Warner Bros. ostati posvećen ovoj franšizi i u budućnosti.

"Nismo bili stiljivi zbog našeg uzbuđenja vezanog za Harry Pottera", rekao je Zaslav, prenosi IGN.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

"Posljednji film je napravljen prije više od desetak godina. Bio sam u Londonu prije nekoliko sedmica s Caseyjem (Bloys, predsjednik i CEO, HBO i Max Content-a) i Channingom (Dungey, predsjednik i CEO, Warner Bros. Television Group-a), i proveli smo kvalitetno vreme sa J. K. (Rowling) i njenim timom. Obje strane su oduševljene što će ponovo pokrenuti franšizu. Razgovori su bili sjajni, i ne možemo biti uzbuđeniji zbog onoga što je pred nama“, kazao je Zaslav.

"Jedva čekamo da podijelimo deceniju novih priča sa fanovima širom sveta na Maxu. Cilj nam je debi 2026".

Prošle godine, zvijezda filma Harry Potter, Daniel Radcliffe rekao je da ne misli da će se vratiti za predstojeću seriju. Tokom intervjua za Deadline on je objasnio da li će biti gost u seriji.

"Ne verujem, ne. Svakako, sve što sam pročitao o seriji je novi početak, pa je malo čudno da se ja pojavim...Ja mislim da je Harry Potteru uvijek bilo suđeno da postane kao Sherlock Holmes... Vjerovatno tamo negdje je osmogodišnjak čiji život će se promijeniti za nekoliko godina, tako da moj mozak ide u tom pravcu", rekao je Radcliffe.

Harry Potter: The Series se navodno razvija od 2021. godine i dolazi na servis koji je ranije bio poznat kao HBO Max, a danas je jednostavno Max.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije