Glumac Daniel Radcliffe snimljen na dodjeli nagrade: Pogledajte kako Harry Potter izgleda danas

0
Radiosarajevo.ba
Glumac Daniel Radcliffe snimljen na dodjeli nagrade: Pogledajte kako Harry Potter izgleda danas
Foto: Screenshot/Instagram / Daniel Radcliffe i njegova supruga

Dodjela kazališnih nagrada Tony u New Yorku privukla je brojne zvijezde, a na crvenom tepihu imali smo priliku vidjeti i neka lica koja se u javnosti ne pojavljuju često.

Među njima je bio i britanski glumac Daniel Radcliffe, koji je osvojio svoju prvu Tony nagradu, i to onu za najboljeg sporednog glumca u mjuziklu Merrily We Roll Along, a kao pratnja 34-godišnjem glumcu bila je njegova pet godina starija partnerica, 39-godišnja glumica Erin Darke.

Par je pozirao pred fotografima na crvenom tepihu, on u ljubičastom odijelu s leptir mašnom, a ona u glamuroznoj haljini sa svjetlucavim perlicama, koju je uskladila s naušnicama, a kosu je podigla u visoku punđu. Bili su dobro raspoloženi i spremno su pozirali, iako ih inače takve stvari ne vesele previše i izlaske u javnost izbjegavaju.

Povratak Assangea? Wikileaks podijelio tajni dokument izraelskih obavještajaca

Povratak Assangea? Wikileaks podijelio tajni dokument izraelskih obavještajaca

Ovo je ipak bila svečana i za Daniela posebna prigoda te važno priznanje za njegov rad u pozorištu kojemu se posvetio nakon što je stekao planetarnu slavu zahvaljujući ulozi najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu Harryja Pottera, glumeći ga u filmskoj franšizi.

Daniel i Erin upoznali su se 2013. godine na setu filma Kill Your Darlings u kojem su glumili par i on je kasnije priznao kako ga je privukla na prvi pogled, a kao kruna njihove ljubavi prošle je godine na svijet stigao sin, čije ime zasad nisu otkrili javnosti.

U intervjuu koji je dao za Playboy 2015. godine pričao je o tome kako ga je Erin odmah privukla u njihovoj prvoj zajedničkoj sceni u filmu. "Nije bilo glume, barem ne s moje strane. Postoji trenutak u kojem me ona nasmije, a ja se smijem kao ja, a ne kao moj lik. Bila je nevjerojatno duhovita i pametna. Znao sam da sam u nevolji", priznao je tada. Erin je pak dodala da su se povezali zbog toga koliko stvarno vole ono što rade.

Sretne vijesti za Daniela Radcliffea: Harry Potter postaje otac

Sretne vijesti za Daniela Radcliffea: Harry Potter postaje otac

Nakon rođenja sina, za koje su mediji doznali u aprilu 2023. godine, kod Daniela su se probudile neke nove emocije, ali i strahovi o kojima je progovorio u intervjuu za E!News kada su ga pitali kako se osjeća u ulozi roditelja.

"Na to ne postoji kratak ni dugačak odgovor. A kratak odgovor je da je super i da je on najbolja stvar koja se ikada dogodila. Duga verzija? Iskreno, zastrašujuće je imati ljudsko biće na svijetu do kojeg mi je toliko stalo.

Sve što on učini utjecat će na to kako se osjećam do kraja života. Dakle, znate, to je zastrašujuće", priznao je Daniel. Vijest o trudnoći uspjeli su zatajiti neko vrijeme, tek kada su bili snimljeni u šetnji ulicama New Yorka bilo je očito kako čekaju dijete jer je Erin po prvi put pokazala poveći trudnički trbuh.

Daniel je svjetska zvijezda od svoje 12. godine zahvaljujući filmovima snimljenim na temelju knjiga slavne spisateljice J.K. Rowling, a nakon što je snimio posljednji film o Harryju Potteru 2011. godine. počeo je razmišljati o težoj strani slave.

"Dio mene će uvijek razmišljati o tome da kada uđem u dvoranu za probe, svi će misliti da sam tu zbog Harryja Pottera, i bit će većinom u pravu", izjavio je Daniel svojevremeno za Daily Mail te zaključio kako upravo zbog toga mora raditi više i bolje.

"Imao sam ludu sreću i mislim da zbog toga osjećam krivnju jer sam imao priliku iskusiti nešto tako predivno dok sam bio tako mlad", dodao je.

Priznao je i kako se teško nosio s odrastanjem pod svjetlima reflektora i da je u jednom trenutku, kao i mnogi njegovi kolege, spas i utjehu potražio u alkoholu. To se s vremenom pretvorilo u veliki problem, a on je počeo paničariti što će biti s njegovim životom kada završi priča o Harryju Potteru. "Nisam bio zadovoljan s time što sam postao i bio sam u panici što da radim kada sve završi", otkrio je. Alkohol je prestao konzumirati 2010. godine, a istaknuo je kako je bilo čudno da tako mlad mora biti na odvikavanju, no danas mu je drago da je to učinio, piše Gloria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije