Ovo je 10 naslova koji na Netflix stižu u 2024. godini: Vrijedni su čekanja

1
Radiosarajevo.ba
Ovo je 10 naslova koji na Netflix stižu u 2024. godini: Vrijedni su čekanja
Foto: Netflix / Bridgerton 3. sezona

Prošla godina bila je sjajna godina za sedmu umjetnost. Od Barbie, meta-komedije Grete Gerwig koja je zaludjela cijeli svijet, preko sjajnog Oppenheimera ili Ubojice cvjetnog mjeseca u kojem glumačku ekipu predvode oskarovci Leonardo DiCaprio i Robert De Niro, pa sve do Netflixove biografske drame Maestro, koja priča priču o životu kompozitora Leonarda Bernsteina - mnogo je kandidata za zlatni kipić.

Stručnjaci su se složili da u tom ritmu nastavljamo i 2024., a mi donosimo spisak najboljih filmova i serija koje ćemo ove godine gledati na Netflixu.

Bridgerton

Povijesna ljubavna drama u režiji Chrisa Van Dusena i produkciji Shonde Rhimes brzo je prikupila simpatije javnosti. Snimljena je prema knjigama Julije Quinn koje prate osmero sestara i braće obitelji Bridgerton u visokom londonskom društvu, a ove godine izlazi treća sezona koja će u prvi plan staviti Penelope, odnosno Lady Whistledown.

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Nova sezona će na Netflixu izaći u dva dijela – prvi dio 16. maja, a drugi dio 13. juna.

Griselda

Sofia Vergara ove će godine zakoračiti u svijet kriminala – i to kroz lik zloglasne Griselde Blanco, poznatije kao crna udovica ili kokainska kuma. Netflixovu kriminalističku seriju javnost čeka s nestrpljenjem, ponajviše zbog opasne uloge u kakvoj jedva čekamo vidjeti Sofiju.

Radi se o miniseriji koja će priču o narko šefici ispričati kroz šest napetih epizoda, a moguće ju je pogledati već od 25. januara.

Rebel Moon - Part Two: The Scargiver

Prvi dio američke svemirske opere 'zacementirao' je mjesto na listi najgledanijih naslova na Netflixu. Film je smješten u izmišljenu galaksiju, a stvari se zahuktaju kad se miroljubiva kolonija na rubu galaksije nađe u opasnosti od vojske tiranskog Balisariusa. Drugi dio donosi još više napetosti, a gledamo ga od 19. aprila 2024.

Damsel

Nadolazeći film s jednom od najvećih zvijezda današnjice – talentiranom Millie Bobby Brown već je zainteresirao javnost i kritičare. Službeni Netflixov opis filma jest: "Ovo nije bajka, iako bismo po traileru mogli pomisliti da jest. Kraljevstvo, magija, ljubav, bol, snaga i hrabrost", ključne su riječi kojima bismo mogli opisati nadolazeći film, a gledamo ga od 8. marta.

Lift

Još jedan naslov koji će oduševiti ljubitelje akcije, a posebno obožavatelje urnebesnog Kevina Harta. Radnja prati profesionalnu kradljivicu i njenog bivšeg momka koji se udruže kako bi ukrali 500 miliona dolara u zlatnim polugama – tokom putničkog leta. Napeti film na Netflix stiže 12. januara.

Boy Swallows Universe

Niti oni najmlađi neće biti zakinuti za dobre naslove u 2024., a jedan od njih samo što nije izašao. Radi se o mini seriji, a radnja se vrti oko Eli Bella, mladića iz radničke klase koji ulazi u podzemlje Brisbanea kako bi spasio svoju majku od opasnosti. Dvanaestogodišnji dječak stare duše pokušava slijediti svoje srce, naučiti šta je potrebno kako bi postao dobar čovjek i razviti karijeru u novinarstvu.

Ova je serija pravi izbor za druženje s djecom prije spavanja, a gledamo je već od 11. januara.

The Gentlemen

Iako još nije poznato kad će točno izaći premijera napete serije s prezgodnim Theom Jamesom, nestrpljenje je već na samome vrhuncu. Netflixova nadolazeća miniserija The Gentlemen zapravo je spin-off uspavanog hita iz 2019. koji govori o Amerikancu koji u Engleskoj trguje marihuanom.

The Brothers Son

Kad misteriozni neprijatelj napadne njegovu porodicu, član trijade iz Taipeija odlazi u Los Angeles kako bi zaštitio svoju majku i mlađeg brata. Ova serija je epski prikaz porodice i samo što nije izašla i javnost zalijepila za male ekrane. Uloga u američko-azijskoj drami, prvo je filmsko ostvarenje Michelle Yeoh nakon što je dobila Oscara za najbolju glumicu u hitu Everything Everywhere All at Once.

The Brothers Son izlazi već 4. januara.

Love Is Blind

Šesta sezona omiljenog ljubavnog showa izlazi na Valentinovo, 14. februara. Socijalni eksperiment zaludio je žene širom svijeta, što dokazuje i nadolazeća sezona, ali i činjenica da se njihovoj priči još ne nazire kraj.

One Day

Leo Woodall, zvijezda serija The White Lotus prebacio se s HBO-a na Netflix kako bi gledateljima predstavio ljubavnu priču za koju već pripremamo maramice. Radi se o adaptaciji romana One Day iz 2009. godine. Priča opisuje vezu između Dextera i Emme, koji dijele nezaboravnu noć nakon završetka fakulteta i održavaju blisku vezu tokom sljedećih 20 godina, piše Zadovoljna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije