Holivudski ljepotan u ulozi Frankensteina u novom filmu Guillerma del Tora

0
Radiosarajevo.ba
Holivudski ljepotan u ulozi Frankensteina u novom filmu Guillerma del Tora
Foto: GQ / Jacob Elordi

Jacob Elordi ovih dana ima pune ruke posla.

Australski glumac koji je našu pozornost privukao ulogom u Euforiji uspio je dobiti nekoliko briljantnih uloga i postati jedno od najtraženijih hollywoodskih imena, a filmovi Priscilla i Saltburn u kojima je glumio neke od vodećih uloga očito su bili smo početak jedne, kako se čini, blistave karijere.

Niz hvale vrijednih projekata se i nakon ova dva remek-djela nastavlja pa je tako upravo svjetlo dana ugledala vijest da će Jacob Elordi glumiti Frankensteina u nadolazećoj adaptaciji klasične priče pod redateljskom palicom Guillerma del Tora.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Frankensteinom Guillermo nastavlja dugogodišnje partnerstvo s Netflixom koje je do sada iznjedrilo i Oscarom nagrađenim Pinocchijem, antologijskom serijom Cabinet of Curiosities te animiranim filmovima Trollhunters: Rise of the Titans i Trollhunters: Tales of Arcadia, a Jacob ulogu preuzima od Andrewa Garfielda koji je napustio Netflixov projekt zbog sukoba oko rasporeda snimanja povezanih sa štrajkom.

Glumačka postava je u svakom pogledu veličanstvena i uz Jacoba ju čine Mia Goth, Christoph Waltz, Felix Kammerer, Lars Mikkelsen, David Bradley i Christian Convery.

Martin Scorsese potvrdio da snima novi film, evo o čemu se radi

Martin Scorsese potvrdio da snima novi film, evo o čemu se radi

Guillermo Del Toro, dobitnik Oscara za film Oblik vode, prihvatio se pisanja scenarija, režije i produkcije Frankensteina, utemeljenog na romanu Mary Shelley o briljantnom, ali egoističnom naučniku Victoru Frankensteinu koji oživljava stvorenje u monstruoznom eksperimentu.

Originalni tekst je mnogo puta adaptiran za filmsko platno, a kao kultna i najimpresivnija ostala je zapamćena verzija snimljena još davne 1931. godine u režiji Jamesa Whalea, s Borisom Karloffom u glavnoj ulozi.

Elordi (26) koji se proslavio upravo u HBO-ovoj Euforiji u kratkom je vremenu ostvario nekoliko sudbonosnih uloga, a nakon uloge Elvisa Presleya Priscilli i Felixa Cattona u Saltburnu, bit će zanimljivo vidjeti kako će interpretirati jednu od najslavnijih horor priča u historiji.

Dosad je pokazao da zna glumiti pa uopće ne sumnjamo da su pred novim zlatnim dečkom Hollywooda još brojna ostvarenja o kojima će u narednim godinama sve glasnije pričati, piše miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije